Foto – Shutterstock

Paniņu siers. Divas saimnieces Lilijas Lubanes receptes 0

Tie, kuri mājās kuļ (tautā saka – sit) sviestu, zina, ka rezultāts ir gards, dzeltens sviests, kurš peld baltā, vidējas konsistences maigi skābenā šķidrumā – paniņās, un tās tiešām ir garšīgs padzēriens.

Reklāma
Reklāma
mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 19
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

Ļaujam paniņām siltā istabā diennakts laikā saskābt, tad katlu liek uz uguns un silda, kā gatavojot biezpienu, lai atdalās sūkalas. Nokāš caurdurī, kur ieklāta siera drēbe. Recekli liek bļodā, pēc garšas ieber sāli un garšvielas.

Otrs veids – pasterizētām svaigām paniņām pievieno nopirktu ieraugu. Uzkarsē pienu līdz 30 oC, iemaisa ieraugu, ļauj siltā virtuvē (apmēram 20–22 oC) 12 stundas nogatavināties, un tad, lūk, paniņas var gan dzert, gan no tām gatavot sieru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Process ir vienkāršs: 1 litrā siltās istabas temperatūras paniņās iemaisa izšķīdinātu recināšanas fermentu. Kad paniņas sarec, recekli lej siera drēbē, to pakar, lai sūkalas notek. Tad sieru liek bļodā, var iebērt garšvielas. Eksperimentējiet, ar kādām vislabāk garšos!

Lidija Lubāne uzsver: Nenorādu ierauga un fermenta nosaukumus un daudzumus, jo tie ir iegādājami vairākās firmās, ir dažādi veidi – gan šķidri, gan sausi, un katrs ražotājs norāda ieteicamo daudzumu, kā arī izplatītājfirmu pārstāvji (mēs sadarbojamies ar SIA “Neo”) ir profesionāli un zinoši konsultanti, ja kādam radīsies interese par sieru gatavošanu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.