Foto – eda.ru

Panforte, tradicionāls itāļu saldais ēdiens ar riekstiem un augļiem 0

Sastāvdaļas:

110 g lazdu riekstu

110 g mandeļu

125 g citrusu miziņu sukāžu

100 g ananāsu sukāžu

4 ēdamkarotes citrona miziņu

75 g kviešu miltu

1 tējkarote malta kanēļa

1/4 tējkarotes malta koriandra

1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu

1/4 tējkarotes muskatriekstu

šķipsniņa baltu malto piparu

150 g cukura

4 ēdamkarotes medus

50 g saldkrējuma sviesta

pūdercukurs pēc garšas

1. Cepamformā 20 cm diametrā ieklāj cepampapīru un iesmērē ar sviestu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varbūt kāds pilsonis par to naudu māju uzcēla…” ļaudis diskutē, vai 150 000 eiro par “Dimdiņu” zīmola maiņu nav pārmaksāts
Lasīt citas ziņas

2. Apcep riekstus, līdz tie kļūst zeltaini. Atdzesē. Riekstus liek traukā kopā ar sacukurotu, sagrieztu miziņu, sagrieztiem ananāsiem, citronu miziņu, miltiem un garšvielām. Labi sajauc. Uzsilda cepeškrāsni līdz 150 grādiem.

3. Katlā liek cukuru, medu un sviestu. Silda sīrupu līdz 118 grādiem vai līdz sīrupa lāsīte aukstā ūdenī uzreiz nesastingst.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Pielej sīrupu riekstu masai un labi samaisa. Visu dara ļoti ātri, lai sīrups nepaspētu sastingt. Uzklāj masu uz cepampapīra un cep 35 minūtes.

5. Atstāj atdzist uz papīra, tad cepampapīru noņem un panforti sagriež nelielos gabaliņos. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Recepte no eda.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.