Panforte, tradicionāls itāļu saldais ēdiens ar riekstiem un augļiem 0
Sastāvdaļas:
110 g lazdu riekstu
110 g mandeļu
125 g citrusu miziņu sukāžu
100 g ananāsu sukāžu
4 ēdamkarotes citrona miziņu
75 g kviešu miltu
1 tējkarote malta kanēļa
1/4 tējkarotes malta koriandra
1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
1/4 tējkarotes muskatriekstu
šķipsniņa baltu malto piparu
150 g cukura
4 ēdamkarotes medus
50 g saldkrējuma sviesta
pūdercukurs pēc garšas
1. Cepamformā 20 cm diametrā ieklāj cepampapīru un iesmērē ar sviestu.
2. Apcep riekstus, līdz tie kļūst zeltaini. Atdzesē. Riekstus liek traukā kopā ar sacukurotu, sagrieztu miziņu, sagrieztiem ananāsiem, citronu miziņu, miltiem un garšvielām. Labi sajauc. Uzsilda cepeškrāsni līdz 150 grādiem.
3. Katlā liek cukuru, medu un sviestu. Silda sīrupu līdz 118 grādiem vai līdz sīrupa lāsīte aukstā ūdenī uzreiz nesastingst.
4. Pielej sīrupu riekstu masai un labi samaisa. Visu dara ļoti ātri, lai sīrups nepaspētu sastingt. Uzklāj masu uz cepampapīra un cep 35 minūtes.
5. Atstāj atdzist uz papīra, tad cepampapīru noņem un panforti sagriež nelielos gabaliņos. Pārkaisa ar pūdercukuru.
Recepte no eda.ru