Panētas cūku ausis ar gurķu-ķiploku mērcīti 0
Sastāvdaļas – cūku ausis, rīvmaize, eļļa.
Marinādei – majonēze, ķiploks, dilles, malti melnie pipari, sāls.
Mērcītei – majonēze, marinēts gurķis, ķiploks, malti melnie pipari, sāls.
Pagatavošana.
Svaigas, nomazgātas cūku ausis vāra divas līdz trīs stundas, līdz mīkstas. Sagriež strēmelēs, pārlej ar marinādi, kas gatavota no majonēzes, ķiploka, sakapātām dillēm, maltiem melnajiem pipariem un sāls. Šajā marinādē patur pusstundu līdz stundu. Marinētās strēmeles apviļā rīvmaizē un cep sakarsētā eļļā, līdz kļūst zeltainas un kraukšķīgas. Pasniedz ar mērcīti, ko gatavo, majonēzei pievienojot sakapātu marinētu gurķi, ķiploku, maltus melnos piparus un mazliet sāls. Rotā ar zirņu dīgstiem.