Foto: SHUTTERSTOCK

Paņēmieni pīlādžu rūgtuma mazināšanai 2

No ogām gatavo ievārījumus, marmelādes un sīrupus, ko pēc tam izmanto gan saldu, gan sāļu ēdienu papildināšanai. Pīlādzis var būt arī dažādu uzlējumu un liķieru sastāvā.

Reklāma
Reklāma
Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Lasīt citas ziņas

Dažā sagatavē rūgtā piegarša nāk par labu, bet ievārījumiem un tamlīdzīgiem produktiem tā krietni vien traucē, ja ne pat sabojā.

Agrākos laikos pīlādžus mēdza lasīt pēc salnām un pirmā sala, tagad to dara, kad katram ir vaļa, un rūgtuma mazināšanai izmanto arī citus paņēmienus.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ogas liek saldētavā, sasaldē un pēc pāris dienām lieto, kā paredzēts.

• Ogas applaucē ar verdošu ūdeni.

• Ogas uz 12 stundām iemērc vieglā etiķūdenī.

• Ogas, ja putni nav apēduši, novāc pēc pirmā sala.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.