Paņēmieni pīlādžu rūgtuma mazināšanai 2
No ogām gatavo ievārījumus, marmelādes un sīrupus, ko pēc tam izmanto gan saldu, gan sāļu ēdienu papildināšanai. Pīlādzis var būt arī dažādu uzlējumu un liķieru sastāvā.
Dažā sagatavē rūgtā piegarša nāk par labu, bet ievārījumiem un tamlīdzīgiem produktiem tā krietni vien traucē, ja ne pat sabojā.
Agrākos laikos pīlādžus mēdza lasīt pēc salnām un pirmā sala, tagad to dara, kad katram ir vaļa, un rūgtuma mazināšanai izmanto arī citus paņēmienus.
• Ogas liek saldētavā, sasaldē un pēc pāris dienām lieto, kā paredzēts.
• Ogas applaucē ar verdošu ūdeni.
• Ogas uz 12 stundām iemērc vieglā etiķūdenī.
• Ogas, ja putni nav apēduši, novāc pēc pirmā sala.