Palutini tēti! Mājās gatavots burgers ar sulīgu kotletīti un marinētu gurķīti: recepte, kas pa spēkam katram! 1
13.septembrī Latvijā tiek atzīmēta Tēvu diena. Bet kuram gan tētim un mīļotajam vīram negaršo mājās gatavoti burgeri? Šī ir ļoti vienkārša recepte, kas izdosies pa spēkam ikvienam, turklāt, ticiet – reiz to pagatavosiet un šo recepti pierakstīsiet savā piezīmju grāmatiņā, jo šis ēdiens izdodas patiešām ļoti, ļoti gards! Ieteicams pagatavot uzreiz vairākus, jo ar vienu nepietiks!
Sastāvdaļas (vidēji 4 burgeriem):
- Burgeru maizītes – 4 gabali
- Tomāti – 3 gabali
- Marinēti gurķi – 3 gabali
- Liellopa maltā gaļa – 700 grami
- Sīpoli – 1-2 gabali
- Sāls un pipari pēc garšas
- Kausētais siers šķēlēs (piemēram, “Dzintara”) – 4 šķēles
- Dažas stingras salātlapas
- Majonēze vai ketčups – pēc izvēles
Pagatavošana:
Pirmais solis: tomātus un gurķus sagriez škēlītēs.
Otrais solis: smalki sagriez sīpolu, ko iemaisi maltās gaļas masā – to kārtīgi sajauc, pieliec piparus un sāli.
Trešais solis: maltās gaļas masu sadali 4 daļās, no katras formē apaļu kotletīti.
Ceturtais solis: liec uz grila pannas, grila restēm vai labi sakarsētas parastās pannas. Cep no abām pusēm augu eļļā, ar cepamo lāpstiņu piespiežot. Cep no katras puses vidēji 3 minūtes.
Piektais solis: uz tās pašas pannas apcep burgeru maizītes – no abām pusēm – uz lielas uguns, taču raugies, lai nepiedeg! Pārliec uz šķīvja.
Sestais solis: liec kopā burgeru – apakšējo burgera maizīti apsmērē ar majonēzi, uzliec salātlapu, tad kotleti, pēc tam (uz karstas kotletes!) – šķēlīti siera, tomātu, gurķi un ketčupu. Virsū liek maizīti.
Tēta dienas burgeris gatavs! Labu apetīti!