Foto – Shutterstock

Diedzē rudzus maltītēm 2


Labs vitamīnu un citu dzīvībai vērtīgu vielu avots ir diedzējumi. Tos var nopirkt veikalā jau izdiedzētus, bet var iegūt pats. Ja speciālas, diedzēšanai paredzētas sēklas šķiet par dārgu un ar sīkajām liela ņemšanās, organismam patiks diedzēti rudzi. Tirgū graudi maksā pavisam lēti, tikai tiem jābūt derīgiem pārtikai, nevis apstrādātiem ar kodnēm. Dārgāk, bet drošāk graudus iegādāties bioloģisko pārtikas preču veikalos.

Reklāma
Reklāma
mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 6
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

Graudus samitrina un diedzē siltā vietā. Aptuveni pēc trim vai četrām dienām parādīsies asni. Kad tie ir vienu vai divus centimetrus gari, noskalo un lieto termiski neapstrādātus – gan ēd tāpat, gan liek salātos un kokteiļos. Diedzē nelielu daudzumu un ar dažu dienu starplaiku. Graudus var diedzēt mazliet ilgāk un ēst zelmenīti, taču visvērtīgākais ir asns ar visu atdzīvināto graudu, stāsta dziednieks.

Diedzētie rudzu graudi kompensē gan vitamīnu, gan minerālvielu trūkumu. Uzlabo zarnu mikrofloru, veicina gremošanu, palīdz pret dažādām kuņģa kaitēm. Sekmē organisma attīrīšanos kopumā. Labvēlīgi ietekmē asinsriti, stabilizē nervu sistēmu. It sevišķi ieteicams diabētiķiem.

Maļ vērtīgus miltus

CITI ŠOBRĪD LASA

Priežu pumpurus var savākt vairāk un priekšdienām sakaltēt +30 °C siltumā. Tad tos samaļ kafijas dzirnaviņās un lieto kopā ar medu, kefīru, biezpienu vai pievieno sviestam un ziež uz maizes.

Izcili vērtīgas ir kaņepju sēklas, kas ir nepamatoti piemirstas organisma spēcināšanai, dažādu tā funkciju uzlabošanai. Dziednieks kaņepes īpaši iesaka vīrišķā spēka vairošanai. Sēklas der samalt un bērt pie ēdieniem vai uz sviestmaizēm. Var lietot jau gatavo, veikalos nopērkamo kaņepju staku.

Arī samaltas linsēklas var un vajag pievienot visiem ēdieniem.

Lieto vērtības ar aromātu

Nedrīkst piemirst arī vecos labos ārstētājus ķiplokus un sīpolus. Tie vīrusu laikā ik vakaru jālieto kopā ar sviestmaizītēm vai taukmaizītēm.

Ja bail no smakas, dziednieks iesaka gatavot ķiploku dzērienu, kam nejutīs specifisko aromātu, toties būs labs efekts. Sasmalcina vai izspiež ķiploka galviņas visas daiviņas, sīki sakapā divus citronus, pieliek četras vai piecas šķēles sasmalcinātas ingvera saknes, uzlej trīs litrus ūdens. Ja nakti nostāvējies, no rīta jau var lietot. Iedzer pa malciņam, no mājas izejot un atpakaļ atnākot.

Tuvojoties pavasarim, dažiem mēdz uzliesmot herpesvīruss. Tad uz bojātās vietas liek sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Kad putriņa sausa, liek nākamo. Sarkano pumpu reizēm izdodoties likvidēt pat vienā naktī.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.