Foto – Anda Krauze

Pākšaugu smēriņš maizītēm – veģetārs un diētisks ēdiens 0

Sastāvdaļas
• 200 g turku zirņu
• 200 g zaļo zirnīšu
• 100 g kūpinātas saldās paprikas
• olīveļļa
• citrona sula
• zaļie lociņi
• dilles
• kumīns
• sāls

Reklāma
Reklāma
Tramps nikns uz Putinu un pirmo reizi publiski izsaka reālus draudus
Kokteilis
Trampa pavāri “tiek izdancināti godam”. Baltā nama virtuves aizkulises un ko labprāt iekož ASV prezidents
Kokteilis
Kā horoskopa zīmes rīkojas stresa situācijās: bēg, sauc palīgā vai stājas pretī briesmām? Vēzis paslēpsies un raudās
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Turku zirņus un zaļos zirnīšus var izmantot svaigus (sasaldētus) vai arī konservētus (ja smēriņu gribas pagatavot ātrāk). Svaigos liek verdošā ūdenī un vāra, līdz mīksti. Tad nokāš un noskalo zem auksta ūdens strūklas. Zirņiem pievieno kūpinātu saldo papriku un sablendē. Garšas pastiprināšanai pievieno citrona sulu, olīveļļu, kumīnu, sāli, smalki sagrieztus lociņus un dilles. Samaisa un liek traukā. Lai smēriņš neapkalstu, tam pārlej nedaudz olīveļļas. Ziež uz maizītes (to var iepriekš apgrauzdēt). Var ēst kā uzkodu pirms pamatēdiena vai piekost pie zupas.

Šis veģetārais un diētiskais ēdiens satur daudz šķiedrvielu, ir augu izcelsmes olbaltumvielu avots.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.