Foto – Anda Krauze

Pākšaugu smēriņš maizītēm – veģetārs un diētisks ēdiens 0

Sastāvdaļas
• 200 g turku zirņu
• 200 g zaļo zirnīšu
• 100 g kūpinātas saldās paprikas
• olīveļļa
• citrona sula
• zaļie lociņi
• dilles
• kumīns
• sāls

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Turku zirņus un zaļos zirnīšus var izmantot svaigus (sasaldētus) vai arī konservētus (ja smēriņu gribas pagatavot ātrāk). Svaigos liek verdošā ūdenī un vāra, līdz mīksti. Tad nokāš un noskalo zem auksta ūdens strūklas. Zirņiem pievieno kūpinātu saldo papriku un sablendē. Garšas pastiprināšanai pievieno citrona sulu, olīveļļu, kumīnu, sāli, smalki sagrieztus lociņus un dilles. Samaisa un liek traukā. Lai smēriņš neapkalstu, tam pārlej nedaudz olīveļļas. Ziež uz maizītes (to var iepriekš apgrauzdēt). Var ēst kā uzkodu pirms pamatēdiena vai piekost pie zupas.

Šis veģetārais un diētiskais ēdiens satur daudz šķiedrvielu, ir augu izcelsmes olbaltumvielu avots.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.