
Citrona muss 1
Gaisīgs, atspirdzinošs, pavasarīgs, elegants un garšīgs! Tā kā esmu liela citronu un skābu garšu mīlētāja, šis saldais manai gaumei ir ideāls. Pasniegts martini vai citās stikla vai kristāla glāzēs, vissmalkākie ciemiņi būs patīkami pārsteigti.
Sastāvdaļas
Paredzēts: 6 personām
Pagatavošana: 30 minūtes plus atdzesēšanas laiks
4 parastās olas;
10 paipalu olas (olu baltumam var izmantot tikai parastās olas, jo paipalu olu baltumi neputojas)
250 g pūdercukura
3 citroni, izspiesta sula un smalki nogriezta citrona miziņa
5 ēdamk. auksts ūdens
15 želatīns
300 ml saldais krējums
Saujiņa mandeļu skaidas, apgrauzdētas
Pagatavošana
Sadala olas. Parasto olu baltumus noliek atsevišķi no paipalu olu baltuma. Olu dzeltenumus saputo, izmantojot elektrisko putotāju, kopā ar cukuru, ēdamkaroti citrona miziņas un citrona sulu, līdz cukurs ir izkusis un masa sāk kļūt drusku biezāka. Sagatavo želatīnu. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu.
Iemaisa želatīnu un viegli iemaisa olu dzeltenumu masā. Saputo olu baltumus stingrus. Ievieto bļodu lielākā traukā ar ledus aukstu ūdeni. Pievieno olu baltumus ar metāla karoti. Maisa līdz masa kļūst stingrāka. Salej pa glāzēm un ievieto uz vismaz vienu stundu ledusskapī. Pirms servēšanas uzkaisa mandeļu skaidas un izrotā ar garu strēmeli citrona miziņas.