Pavasara kartupeļu salāti 1

Pavasara kartupelu salati
Publicitātes foto


Sastāvdaļas
Paredzēts: 6 personām
Pagatavošana: 45 minūtes

500 g jaunie kartupeļi
20 paipalu oliņas
1 buntīte loku, 1 buntīte diļļu – sakapātas
2 lieli gurķi – nomizoti, sakapāti
100 g majonēze
100 g skābais krējums
Mārrutki
Sinepes
Sāls, pipari

Pagatavošana
Salītā ūdenī vāra nemizotus kartupeļus. Kamēr tie vārās, sakapā dilles, lokus un gurķus. Novāra paipalu oliņas, ieliek aukstā ūdenī uz 10 minūtēm un nomizo. Kad kartupeļi novārījušies un drusku atdzisuši, noņem miziņu un sakapā. Lielā bļodā saliek kartupeļus, zaļumus, gurķus, majonēzi, krējumu, mārrutkus, sinepes, sāli un piparus. Rūpīgi samaisa. 15 oliņas sagriež 4 daiviņās, 5 oliņas uz pusi. Maigi iemaisa 15 oliņu daiviņas. Pārliek servējamā traukā vai bļodā. Pēdējās 5, kuras pārgrieztas uz pusi, izmanto kā dekoru.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.