Uzkoda Āzijas gaumē 1

Paipalu oliņas kā elegants ēdiens – Lieldienās un katru dienu!
Paipalu oliņas var izmantot ļoti daudz receptēs – gan ēdienu, gan dzērienu. Tā kā laša tatāru ar jēlu paipalu oliņu, kuru izdzer no čaumalas, jau gatavoju citā “Latvijas gardāko stāstu” ciemošanās reizē, tad šodien piedāvāju citas receptes.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Kad ieradāmies, Ilze ar dēlu Kasparu mūs cienāja ar dažādām paipalu oliņu uzkodām. Viena no uzkodām bija ar ķilavām, un otra ar vēžu astīti un gurķi – ideāli piemērotas viesībām. Mūs arī pārsteidza ar slaveno dzērienu – konjaku ar jēlu paipalu olu. Amerikā to sauc par prērija austeri.

Uzkoda Āzijas gaumē
Sojas mērce dod sāļumiņu, toties sezameļļa Āzijas piegaršu. Šo uzkodu varat likt galdā ne tikai Lieldienās, bet arī citos svētkos, kā arī pie vīna vai alus glāzes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sastāvdaļas
12 paipalu oliņas
2 ēdamk. sojas mērce
1 tējk. cukura
1 ēdamk. sezama eļļa

Pagatavošana
Novāra oliņas 4 minūtes. Noloba un ieliek tās katliņā, apsedzot ar ūdeni. Pieliek sojas mērci un cukuru. Vāra vēl 10-15 minūtes līdz tās kļūst brūnas. Nokāš, nosusina un apziež ar eļļu. Servē istabas temperatūrā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.