Uzkoda Āzijas gaumē 1
Paipalu oliņas var izmantot ļoti daudz receptēs – gan ēdienu, gan dzērienu. Tā kā laša tatāru ar jēlu paipalu oliņu, kuru izdzer no čaumalas, jau gatavoju citā “Latvijas gardāko stāstu” ciemošanās reizē, tad šodien piedāvāju citas receptes.
Kad ieradāmies, Ilze ar dēlu Kasparu mūs cienāja ar dažādām paipalu oliņu uzkodām. Viena no uzkodām bija ar ķilavām, un otra ar vēžu astīti un gurķi – ideāli piemērotas viesībām. Mūs arī pārsteidza ar slaveno dzērienu – konjaku ar jēlu paipalu olu. Amerikā to sauc par prērija austeri.
Uzkoda Āzijas gaumē
Sojas mērce dod sāļumiņu, toties sezameļļa Āzijas piegaršu. Šo uzkodu varat likt galdā ne tikai Lieldienās, bet arī citos svētkos, kā arī pie vīna vai alus glāzes.
Sastāvdaļas
12 paipalu oliņas
2 ēdamk. sojas mērce
1 tējk. cukura
1 ēdamk. sezama eļļa
Novāra oliņas 4 minūtes. Noloba un ieliek tās katliņā, apsedzot ar ūdeni. Pieliek sojas mērci un cukuru. Vāra vēl 10-15 minūtes līdz tās kļūst brūnas. Nokāš, nosusina un apziež ar eļļu. Servē istabas temperatūrā.