Foto – biedrība “Siera klubs”

Paipalu olas ar Holandes mērci un ikriem 0

Sastāvdaļas
• paipalu olas
• ikri
• salātu lapas
• grauzdiņi

Reklāma
Reklāma
TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
Kokteilis
Līdz nedēļas beigām lielo džekpotu izvilks šīs četras Zodiaka zīmes
Visticamākais scenārijs – uzbrukums Suvalku koridoram: brīdina, ka kaujas operācija pret NATO varētu sākties jau 2027. gadā
Lasīt citas ziņas

Holandes mērcei:
• 125 g sviesta (istabas tº)
• 4 ēdamkarotes baltvīna etiķa
• 2 olu dzeltenumi
• baltie pipari
• estragona zariņi
• malti baltie pipari
• sāls

Pagatavošana.
Lej katlā ūdeni, pievieno sāli un etiķi. Paipalu olas iesit bļodiņā un lēnām lej verdošā ūdenī, vāra 3 minūtes, tad ieliek aukstā ūdenī.
Lai pagatavotu maigo un trekno Holandes mērci, katliņā (tas nedrīkst būt no alumīnija!) ielej baltvīna etiķi, pievieno estragona zariņus un balto piparu graudiņus. Etiķi strauji vāra, līdz šķidrums sarucis uz pusi. Tad katliņu noņem no plīts. Atsevišķā bļodiņā sakuļ olu dzeltenumus. Bļodiņu uzliek uz katliņa ar verdošu ūdeni un nokāš tajā uzvārīto etiķi. Samaisa. Pēc tam karstajos olu dzeltenumos pakāpeniski pa gabaliņam iemaisa sviestu. To dara, līdz sviests pilnībā izkusis un mērce kļuvusi bieza. Noteikti jāpārliecinās, vai bļodiņa, kurā tiek gatavota mērce, nav kļuvusi pārāk karsta, jo tad olas izvārīsies.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad viss sviests mērcei pievienots, trauku ar mērci noņem no katliņa. Masai pievieno sāli un maltus baltos piparus pēc garšas, un – Holandes mērce ir gatava! Tā lieliski garšo ar plaucētām olām. Lai būtu vēl bagātīgāka garšas buķete, ēdienam pievieno ikrus, zaļo salātu lapas un grauzdiņus.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.