4.Karstvīns “Mīlas nektārs” 3
750 ml sausa sarkanvīna,
50 ml liķiera “Benediktīns”,
5 ēd. karotes medus,
3 ēd. karotes citrona sulas,
5 pilieni rožu eļļas,
naža gals kanēļa un dažas krustnagliņas.
Pagatavošana.
Uzkarsē vīnu, tad pievieno liķieri un pārējās sastāvdaļas. Nokāš, izšķīdina medu un salej glāzēs.
5.Baltais karstvīns
Sastāvdaļas –
750 ml sausa baltvīna,
100 g brūnā cukura,
120 ml ūdens,
1 apelsīns,
naža gals kanēļa un dažas krustnagliņas.
Pagatavošana.
Uzvāra ūdeni, pievienojot cukuru, kanēli, krustnagliņas un apelsīnu. Tad nokāš šķidrumu. Vēl karstajā ūdenī pievieno baltvīnu un uzkarsē vēlreiz. Pasniegt uzreiz!
6.Karstvīns ar olu
Sastāvdaļas –
500 ml sausa baltvīna,
2 olu dzeltenumi,
50 g cukura,
½ citrona,
vaniļas pāksts vai esence, naža gals kanēļa.
Pagatavošana.
Baltvīnā likt kanēli, ripiņās sagrieztu citronu, vaniļu un cukuru. Šķidrumu uzkarsēt līdz 70 grādiem, tad uzmanīgi, nemitīgi maisot, pievienot labi sakultus olu dzeltenumus un kārtīgi samaisīt. Izkāst un pasniegt glāzēs.
7.Augļu karstvīns
Sastāvdaļas –
500 ml baltvīna,
500 ml ābolu sulas,
½ apelsīna,
½ ābola,
½ tējk. svaiga ingvera,
naža gals kanēļa, malta muskatrieksta, dažas krustnagliņas.
Pagatavošana.
Uzkarsē ābolu sulu, pievienojot ripiņās sagrieztus augļus, tad liet klāt arī baltvīnu un ingveru, kanēli un pārējās garšvielas. Uzkarsē visu līdz 70 grādiem, nokāš caur cietu un pasniedz ar apelsīna ripiņu rotātā glāzē.