Foto-Shutterstock

4.Karstvīns “Mīlas nektārs” 3

Sastāvdaļas –
750 ml sausa sarkanvīna,
50 ml liķiera “Benediktīns”,
5 ēd. karotes medus,
3 ēd. karotes citrona sulas,
5 pilieni rožu eļļas,
naža gals kanēļa un dažas krustnagliņas.
Pagatavošana.
Uzkarsē vīnu, tad pievieno liķieri un pārējās sastāvdaļas. Nokāš, izšķīdina medu un salej glāzēs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

5.Baltais karstvīns
Sastāvdaļas –
750 ml sausa baltvīna,
100 g brūnā cukura,
120 ml ūdens,
1 apelsīns,
naža gals kanēļa un dažas krustnagliņas.
Pagatavošana.
Uzvāra ūdeni, pievienojot cukuru, kanēli, krustnagliņas un apelsīnu. Tad nokāš šķidrumu. Vēl karstajā ūdenī pievieno baltvīnu un uzkarsē vēlreiz. Pasniegt uzreiz!

6.Karstvīns ar olu
Sastāvdaļas –
500 ml sausa baltvīna,
2 olu dzeltenumi,
50 g cukura,
½ citrona,
vaniļas pāksts vai esence, naža gals kanēļa.
Pagatavošana.
Baltvīnā likt kanēli, ripiņās sagrieztu citronu, vaniļu un cukuru. Šķidrumu uzkarsēt līdz 70 grādiem, tad uzmanīgi, nemitīgi maisot, pievienot labi sakultus olu dzeltenumus un kārtīgi samaisīt. Izkāst un pasniegt glāzēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

7.Augļu karstvīns
Sastāvdaļas –
500 ml baltvīna,
500 ml ābolu sulas,
½ apelsīna,
½ ābola,
½ tējk. svaiga ingvera,
naža gals kanēļa, malta muskatrieksta, dažas krustnagliņas.
Pagatavošana.
Uzkarsē ābolu sulu, pievienojot ripiņās sagrieztus augļus, tad liet klāt arī baltvīnu un ingveru, kanēli un pārējās garšvielas. Uzkarsē visu līdz 70 grādiem, nokāš caur cietu un pasniedz ar apelsīna ripiņu rotātā glāzē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.