1.Karstvīns “Austrumu našķis” 3
750 ml sausā sarkanvīna,
100 g cukura,
2 citroni,
kanēlis pēc garšas,
2-3 krustnagliņas.
Pagatavošana.
Vīnu ieliet traukā, karsēt, pievienot krustnagliņas un kanēli. Kad šķidrums sasniedzis 70-80 grādus, pievienot 1 citrona sulu un otru citronu, sagrieztu ripiņās, arī cukuru. Labi samaisīt un uzkarsēt, bet nevārīt līdz 100 C. Paturēt 1-2 minūtes katliņā, nokāst lieko un liet glāzēs!
2.Karstvīns “Ziemas sapnis”
Sastāvdaļas –
750 ml pussaldā sarkanvīna,
100 ml stipras tējas,
naža gals kanēļa un dažas krustnagliņas.
Pagatavošana.
Emaljētā katliņā lej vīnu un tēju, uzkarsē līdz 70 grādiem. Tad pievieno arī krustnagliņas un kanēli, ļauj pāris minūtes pastāvēt, nokāš un pilda glāzēs.
3.Karstvīns “Šagane”
Sastāvdaļas –
750 ml stiprināta vīna,
50 ml apelsīnu liķiera,
1/3 citrona,
naža gals svaigi malta muskatrieksta.
Pagatavošana.
Uzkarsē vīnu, tad tajā ielej liķieri un liek ripiņās sagrieztu citronu. Patur visu 10 minūtes, tad pilda glāzēs un dzērienu apber ar malto muskatriekstu.