Publicitātes foto

Konservanti kosmētikā – ar mēru un izpratni 0


Lai ilgāk uzglabātu pašgatavotus produktus, nāksies pievienot arī kādu konservantu, tomēr būs pārliecība par to, kas, cik daudz un kādam mērķim pievienots. “Reiz gadījās aizmirst pievienot konservantu, un, re, dabīgkais produkts pēc pāris dienām jau bija sabojājies,” atklāj Jolanta.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti 3
Saeima pieņem būtiskas izmaiņas Darba likumā: darbiniekiem vairs nedrīkstēs nepamatoti pieprasīt krievu valodas zināšanas 188
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 4
Lasīt citas ziņas

Visbiežāk sejas un ķermeņa krēmiem viņa izmanto konservantu Cosgard. Tam piemīt iedarbība pret grampozitīvām, gramnegatīvām baktērijām, rauga un pelējuma sēnītēm, kas rosina produkta pūšanu, rūgšanu, skābšanu. Šis konservants ir bez parabēniem, formaldehīdu (gāze ar izteiktu, asu smaku). Tas gan ir dārgāks par citiem, jo ir tīrāks. Tādēļ masu produkcijas ražošanā biežāk izmanto konservantus ar parabēniem.

Latvijā ir dabīgās kosmētikas izejvielu veikali, piemēram, BBFactory, kur var iegādāties visas nepieciešamās izejvielas un arī minēto konservantu Cosgard. Veikala mājaslapā ir gana daudz vērtīgu un interesantu recepšu, ko vērts pamēģināt. Vēlāk var ļaut vaļu priekam eksperimentēt un radīt savas skaistumkopšanas līdzekļu receptes, rekomendē Jolanta.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.