Foto-LETA

Pagaršot “Lielāko torti Latvijā” ierodas vairāki tūkstoši 5

Lai aplūkotu un pagaršotu Latvijas Republikas 96.proklamēšanas gadadienai ceptu dižtorti, Esplanādē otrdien, 18.novembrī, ieradās vairāki tūkstoši cilvēku.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Kā aģentūrai LETA pastāstīja svētku dalībnieki, daudziem galvenais bija apskatīt svētku dižtorti, tādēļ daļa cilvēku pēc tortes atklāšanas pameta Esplanādi. Savukārt citi uz pasākumu bija ieradušies bērnu mudināti, pastāstīja mazāko svētku dalībnieku vecāki.

Apmēram 30 minūšu laikā pie svētku kūkas gabaliņa tikušie svētku dalībnieki aģentūrai LETA apliecināja, ka torte ir tiešām garšīga un bijis vērts gaidīt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kā svētku dalībniekiem pastāstīja pasākuma organizatori, “Latvijas visu laiku lielākā torte” ir aveņu siera kūka 38 kvadrātmetru platībā un 1,2 tonnas smaga. To paredzēts sadalīt vismaz 12 000 gabaliņu.

Organizatori arī pastāstīja, ka torte tapusi vienas dienas laikā, strādājot astoņiem konditoriem.

Tortes izgatavošanai izmantoti 187 kilogrami baltās šokolādes, 140 kilogramu aveņu, 105 kilogrami putukrējuma, 85 kilogrami skābā krējuma, 83 kilogrami miltu, 68 kilogrami ūdens, vairāk nekā 60 kilogrami olu, 40 kilogrami margarīna, 27 kilogrami iebiezinātā piena un citi produkti.

Torte bija taisnstūra formā ar sarkanu Latvijas kontūru, kurā ierakstīts “Daudz laimes Latvija!”

Organizatori kontrolēja savu gabaliņu tortes gaidošo cilvēku plūsmu, aicinot “kā jau svētkos uzvesties mierīgi” un mierināja dalībniekus, ka torte pietiks visiem. Kūkas gabaliņus klātesošajiem dalīja viesmīļi.

Tā kā torte ir “tiešām apmēros liela”, pēc sava kūkas gabaliņa organizatori cilvēkus aicināja ierasties arī pēc svētku uguņošanas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.