Foto – Matīss Markovskis

Redzēju sevi no malas 0

Pēc pamatīgā svara krituma notika it kā lūzums. Aiga sāka sevi šaustīt, uztraukties. Viņa nesaprata – daru taču visu to pašu, ko pirms tam, bet kilogrami vairs nerūk. Izdomāja, ka vajadzīga uztura speciālista palīdzība, lai saprastu, kāpēc tā notiek.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti 3
VIDEO. “Viņi visu filmēja, fotografēja…” Radinieki atklāj jaunas detaļas par traģisko avāriju Gulbenes novadā
Vācija nosaukusi valsti, kas varētu kļūt par nākamo Krievijas upuri, ja Ukraina zaudēs karā
Lasīt citas ziņas

Drīz vien viņa uzzināja, ka kādam draugam labi izdevies novājēt svara korekcijas centrā Vitalitātes akadēmija, kas atrodas laukos, Aizputes novadā. Aiga arī nolēma turp doties. Naudas summa nešķita pārāk liela, salīdzinot ar to, ko šādā centrā saņem.

“Kad ierados, priecājos, ka ne es vienīgā esmu tik kupla. Divi puiši svēra pat vairāk nekā 140 kilogramu. No sievietēm gan biju lielākā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mūs apskatīja ārsts, konsultēja dietologs. Tika noteiktas organisma iekšējo tauku un muskuļu attiecības, veiktas asinsanalīzes. Ievērojām olbaltumvielu diētu. Visa diena bija piepildīta ar nodarbībām – rītarosme, masāža, izjāde ar zirgiem, nūjošana, fitness, aerobika, ūdens procedūras… Ikdienā jau reti kuram ir iespēja sevi tā lutināt.

Galvenais, ka saņēmu atbildes uz daudziem jautājumiem. Noskaidroju, ka man jādzer vēl vairāk ūdens, tāda ir organisma īpatnība. Tāpat uzzināju, ka nepietiek vingrot 20 minūtes, vajag vismaz pusstundu vai 40 minūtes, lai sāktos notievēšanas efekts. Arī to, ka staigāšana ir lielisks kustību veids, jo spēcīgi veicina tauku sadedzināšanu.

Sapratu, kāpēc pārstāja kristies svars. Katrs organisms vienā rāvienā var nomest noteiktu skaitu kilogramu. Pēc tam jāiemācās sadzīvot ar jauno svaru, iestājas līdzsvarošanās posms. Izpētīts, ka šis periods ilgst aptuveni 170 dienu, pēc tam kilogrami atkal var kristies. Taču šo laiku nav viegli izturēt,” atzīst Aiga.

Nodarbībās bijusi kāda sieviete, kurā Aiga ieraudzījusi sevi. Viņa tieši tāpat pārmetusi sev, ka svars vairs nekrītas. Žēlojusi sevi – sak, es daru, bet nesanāk.

“Man it kā atvērās acis – vissvarīgākā ir motivācija, kāpēc gribi notievēt. To nedari, lai kādam pierādītu, bet gan sevis dēļ. Turklāt tā nevar būt nedēļas vai mēneša akcija, bet jauns dzīvesveids uz visu mūžu.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.