Ēdieni restorānā “Terase”, Pūre, Tukuma novads.    09/12/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Ēdieni restorānā “Terase”, Pūre, Tukuma novads. 09/12/2015 foto: Valdis Semjonovs/Latvijas Avīze/
Valda Semjonova foto

Padomi reņģu gatavošanā 0

• Reņģes ir visai treknas zivis – tās satur labās taukskābes, kas nepieciešamas sirds un asinsvadu slimību profilaksei.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

• Veselīgu ēdienu var pagatavot, reņģes sautējot ar visām asakām tik ilgi, līdz mīkstas. Asakas ēdienam papildus dod kalciju, jodu un fosforu.

• Gatavojot reņģes, jāizvairās no pārmērīga sāls daudzuma un pārliekas cepšanas.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Zivi cepot mīklā, tā tiek pasargāta no karstās eļļas, kā arī zivs saglabā sulīgumu.

• Ja miltus mīklai iejauc pienā, mīkla būs mīkstāka, ja alū – kraukšķīgāka.

• Zivs jāliek mīklā tieši pirms cepšanas.

• Ja zivs būs saldēta, mīkla nelips klāt. Tas arī nenotiks, ja tai būs atstāta āda.

• Zivju cepšanai iesaka izmantot dārzeņu eļļu, sevišķi rapšu eļļu. Laba ir arī saulespuķu eļļa, bet bez specifiskās smaržas un garšas.

• Optimālā cepšanas temperatūra ir +180 …+200 °C. Ja temperatūra būs augstāka, eļļa sāks dūmot.

Stāsta Pūres restorāna “Terase” šefpavārs NAURIS HAUKA.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.