Foto-Shutterstock

Padomi, kā ziemai sagatavot tomātus ar sīpoliem želejā 3

Tomātiem želejā ir grūti iedot precīzu recepti, lai ikvienam, kas visu rūpīgi izmērīs un izpildīs dotos norādījumus, ar garantiju tie sanāktu ideāli, jo ir būtiska problēma – mūsdienu želatīni ir ar atšķirīgu stiprumu, nav kā senāk, kad bija viens vienīgs un nebija raižu par iznākumu. Šī iemesla dēļ var gadīties, ka dažādiem cilvēkiem pēc vienas un tās pašas receptes želeja būs gan šķidra kā mērce, gan cieta kā gumija, pat vienam un tam pašam cilvēkam tā var gadīties, ja iegādājas atšķirīgas kvalitātes želatīnu. Izpētot veikalu piedāvājumu, nākas secināt, ka želatīns ir dažāds, bet blūmu skaitu, ar ko mēra to stiprumu un pēc kā ir viegli orientēties, diemžēl mūsu valstī, liekas, norāda tikai viens ražotājs…

Reklāma
Reklāma

Kvalitatīvs želatīns

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Lai pagatavotu tomātus želejā, vispirms jāskatās, kas rakstīts uz želatīna paciņas – piemēram, vācu firmas “Ruf” paciņā ir tikai 9 grami, un tā paredzēta puslitram šķidruma, firmas “Valežs” paciņā ir jau 15 grami – arī puslitram šķidruma, bet firmas “Gafū” fasētajam želatīnam, kuram vienīgajam no mazumtirdzniecībā esošajiem ir uzrādīts, ka tā stiprums ir 260 blūmi, puslitra sarecināšanai pietiek ar 10 gramiem. Tāpēc uzmanīgi jāskatās uz paciņas, kādam šķidruma daudzumam tās saturs paredzēts.

Tieši no želatīna lielā mērā atkarīgs, vai sanāks labi tomāti, tāpēc neiesaku pirkt lētāko preci, kurai nereti ir piegarša.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja želatīnam ir nepatīkama smarža, to nevajadzētu lietot, jo tā būs jūtama arī ēdot. Labs želatīns teicami uzbriest arī aukstā ūdenī, un, paaugstinot temperatūru līdz 45 grādiem, vienmērīgi izšķīst. Diemžēl lielveikalos nopērkamajās mazajās želatīna paciņās ne vienmēr tāds ir: kas reiz pamēģinājis profesionālajos veikalos iegādātos recēšanas līdzekļus, pie tām vairs neatgriežas…

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.