Uzzini, kuri ir vīriešu iecienītākie ēdieni! 0
Ir teiciens, ka ceļš uz vīrieša sirdi iet caur viņa vēderu. Daudziem vīriešiem nepatīk eksperimenti ar garšas kārpiņām, viņi dod priekšroku tradicionālām vērtībām. Kuri tad ir stiprā dzimuma iecienītākie ēdieni?
Cepti kartupeļi ar sīpoliem un sēnēm
Būs nepieciešams: 4 kartupeļi, 1 sīpols, 6-8 šampinjoni, augu eļļa, garšvielas un sāls.
Kā pagatavot: Sēnes nomazgā un liek aptuveni 5 minūtes vārīties. Kartupeļus sagriež salmiņos, bet sīpolu – pusgredzenos. Uzkarsētā pannā liek cepties kartupeļus un cep aptuveni 5–7 minūtes.
Tad pieliek sīpolu un cep, kamēr tas kļuvis caurspīdīgs. Pievieno sēnes, garšvielas un sāli. Uzliek vāku un cep, līdz kartupeļi ir gatavi. Ēdienu pasniedz karstu, vēlams pārkaisīt ar zaļumiem.
Pelmeņi
Domājot par šo ēdienu, uzreiz nāk prātā veikalā pieejamā pelmeņu daudzveidība. Var izmantot arī šo piedāvājumu, bet nekas nebūs gardāks kā pašu gatavoti pelmeņi. Ķeramies pie darba!
Būs nepieciešams: ola, pusglāze piena vai ūdens, milti un sāls, garšvielas, maltā gaļa pildījumam.
Kā pagatavot: Visu sajauc tādā konsistencē, lai mīkla būtu gana mīksta rullēšanai, bet neliptu klāt. Kārtīgi samīca, līdz mīkla kļūst atsperīga, tad to izrullē aptuveni 2 milimetru biezumā un izspiež apaļas formas aplīšus. Malto gaļu (var būt cūkgaļa, liellopa gaļa, vistas gaļa, žāvēta gaļa) samīca ar garšvielām, sāli un katra aplīša viducī liek gaļas pikucīti, maliņas rūpīgi aizspiežot ciet. Pelmeņus vāra vai cep. Ja ir iznācis ļoti daudz vienai reizei, tos var sasaldēt.
Rasols
Būs nepieciešams: 2 vārīti kartupeļi, 1 vārīts burkāns, sīpols, 2–3 vārītas olas, marinēts gurķis, zaļie zirnīši, vārīta vistas krūtiņa (liesais variants) vai vārītā desa, sāls, garšvielas, majonēze un krējums.
Kā pagatavot: Visu sagriež smalkos gabaliņos, pievieno sāli, garšvielas, majonēzi un krējumu. Rasols var būt gan pamatēdiens, gan piedeva pie kāda cita ēdiena.
Kotletes ar kartupeļu biezeni
Vispirms izvāra kartupeļus, pievieno siltu pienu, sviestu un samīca. Kotletēm vajadzēs malto gaļu (cūkgaļa, tītara gaļa vai kāda cita pēc jūsu izvēles), pie tās pievieno uz smalkas rīves sasmalcinātu sīpolu, kartupeli, rīvmaizi, nedaudz piena, olu, sāli un garšvielas.
Visu masu ar rokām samīca. Tad veido kotletītes, kuras sākotnēji uz lielas uguns apcep, bet pēc tam uz mazas uguns zem vāka sautē, līdz tās gatavas. Kotletes sanāk maigas un garšīgas.
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem
Izvāra kartupeļus, biezpienu sajauc ar krējumu, pievienojot sāli. Siļķi notīra un sagriež gabaliņos.
Visi ēdieni ir vienkārši pagatavojami, bet sātīgi un garšīgi.