Ozolzīļu kafijas dzēriens – uzlabos gremošanu un uzmundrinās 0
Autors: Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Kafija ir dzēriens, kas sasilda un apmierina organisma vajadzību pēc rūgtās garšas. Ierastās kafijas vietā varbūt pamēģināt ko jaunu? Cigoriņi, pienenes un ozolzīles – no tiem pagatavoti karstie dzērieni uzlabo gremošanu un sniedz patīkamu mundrumu.
Sastāvdaļas
• 200 ml karsta ūdens
• 40 g ozolzīļu kafijas
• pustējkarote cukura
• šķipsniņa sāls
Krūzē samaisa ozolzīļu kafiju un sāli. Pārlej karstu ūdeni, samaisa un ļauj 5 minūtes ievilkties. Izkāš. Pieliek cukuru un pasniedz. Ja ikdienā ierasts dzert baltu kafiju, var papildus pievienot 2 ēdamkarotes saldā krējuma. Ozolzīļu kafiju var nopirkt vietējos gadatirdziņos, ekoveikalos.
Ozolzīlēs ir viss ozola spēks – tās palīdz uzlabot gremošanu un stiprināt kaulus.