Foto-Shutterstock

Otrādais pīrāgs ar ananasiem 0

Sastāvdaļas – 90 g sviesta, 180 g cukura, 7 konservētu ananasu ripiņas, 0,5 glāzes ananasu sulas, 7 konservēti ķirši, 2 olas, 160 g miltu, sāls, tējkarote cepampulvera, mandeļu skaidiņas, pustējkarote kurkuma, ēdamkarote konjaka.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kremlis gatavo augsni agresijai pret Igauniju: analītiķi norāda uz līdzību ar notikumiem pirms iebrukuma Ukrainā
“Mani sauc Raivo, un es biju miris. Šodien man ir septiņi gadi!” Stāsts par īstu Lieldienu brīnumu
Satraucoša iemesla dēļ no veikalu plauktiem var pazust Latvijā iecienīta zivs
Lasīt citas ziņas

Apaļo cepamo formu iesmērē ar sviestu un izkaisa ar cukuru. Sarindo 7 ananasu ripiņas formas apakšā citu blakus citai, pa vidu ripiņām ieliek pa vienam konservētam ķirsim.

90 g mīksta sviesta bļodā samīca ar cukuru, pa vienai pievieno olas, lēnām iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri un kurkumu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visu samaisa. Sanāk diezgan bieza mīkla, tāpēc pievieno konservētu ananasu sulu. Visu samaisa. Mīklai jābūt kā biezam krējumam.

Pielej konjaku. Kārtīgi samaisa mīklu un lej formā uz iepriekš sagatavotajiem ananasu riņķīšiem.

Cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes.

Gatavo pīrāgu izņem no plīts un ļauj pastāvēt 5 minūtes.

Tad pīrāgu apgāž otrādi un ļauj tam pilnībā atdzist. Virsu pēc vēlmēm var pārkaisīt ar mandeļu skaidiņām.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.