4 padomi, kā iegādāties visgardākos mandarīnus 0

Publicitātes foto

1. Nogatavojušies mandarīni ir viendabīgā krāsā, poras miziņā ir labi saskatāmas.

2. Uz augļa nevajadzētu varēt sataustīt mīkstākus fragmentus – tas nozīmē, ka auglis ir bijis sasalis. Taču, ja miziņa ir kā “atdalījusies” no augļa – tas ir rādītājs, ka mandarīns ir gatavs un salds.

3. Eksperti apgalvo, ka saldi mandarīni šķiet “smagāki”, ko var noteikt pēc to izskata, bet skābi – mazāki.

4. Neatkarīgi no augļa izcelsmes valsts, skābās šķirnes parasti ir blāvākā krāsā, bet saldās – ar spilgti oranžu miziņu un vidēja izmēra. Pārāk lieli augļi, neskatoties uz savu pievilcīgo izskatu, reti mēdz būt saldi.

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.