4 padomi, kā iegādāties visgardākos mandarīnus 0
1. Nogatavojušies mandarīni ir viendabīgā krāsā, poras miziņā ir labi saskatāmas.
2. Uz augļa nevajadzētu varēt sataustīt mīkstākus fragmentus – tas nozīmē, ka auglis ir bijis sasalis. Taču, ja miziņa ir kā “atdalījusies” no augļa – tas ir rādītājs, ka mandarīns ir gatavs un salds.
3. Eksperti apgalvo, ka saldi mandarīni šķiet “smagāki”, ko var noteikt pēc to izskata, bet skābi – mazāki.
4. Neatkarīgi no augļa izcelsmes valsts, skābās šķirnes parasti ir blāvākā krāsā, bet saldās – ar spilgti oranžu miziņu un vidēja izmēra. Pārāk lieli augļi, neskatoties uz savu pievilcīgo izskatu, reti mēdz būt saldi.
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem