Foto – Shutterstock

Omlete uz tomātu spilventiņa. Iedvesmojoša recepte 9

Autors: “Praktiski.lv”

Sastāvdaļas
Ola – 1 gab.
Saldais krējums -10 ml

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Bijušie ieslodzītie dalās ar šokējošiem faktiem par dzīvi cietumā. Būsi pārsteigts, uzzinot, kādam nolūkam viņi izmanto zobu pastu
Kokteilis
Katrai zodiaka zīmei savs pērtiķis: Zvaigznes un primāti satiekas – Lauva ir kā paviāns, bet Mežāzis kā babūns!
Kokteilis
“Var teikt, ka šobrīd esmu iemīlējies!” Markus Rivas sirds tagad pieder kādam īpašam cilvēkam
Lasīt citas ziņas

Mērcei
Sēnes – 20 gr
Saldais krējums – 10 ml

Piedevām
Ķirštomātiņi – 10 gab.
Bekons (vai šķiņķis) – 20 gr
Tumšais balzametiķis – 50 ml
Cukurs – 50-60 gr
Sāls – pēc garšas
Sojas mērce 20 ml
Sparģeļi – 2 dzinumi (pēc vēlēšanās)
Sviests – 10 gr
Ķiploki – 1 daiviņa

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sakuļ olu ar saldo krējumu omletes pagatavošanai.

2. Tomātus nomizo, sagriež šķēlēs un liek uz šķīvja. Virsū liek gatavo omleti.

3. Sparģeļus notīra ar nazīti, apvāra sālsūdenī un strauji pārliek aukstā ūdenī vai ūdenī ar ledu. Pārgriež visā garumā (lai neslīdētu uz šķīvja un minūti apcep karstā sviestā kopā ar ķiploku. Ļauj atdzist.

4. Olas čaumalu var izmantot ēdiena pasniegšanā: nogriež augšējo daļu, izmazgā ar ziepēm un sodu un kārtīgi izskalo. Nožāvē. Pilda ar sēņu musu, kas pagatavots, blenderī sasmalcinot sēnes kopā ar saldo krējumu.

5. Pasniedz ar apcepta bekona šķēlīti. Šķīvi rotā ar sojas-karameļu mērci, ko pagatavo, balzametiķi ar cukuru karsējot uz pannas līdz medus konsistencei. Ar šo mērci uzzīmējot uz šķīvja dažādus dekorus, iespējams piešķirt omletei neparastāku garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.