Omlete “Pārsteigums”. Brokastu recepte 0
8 olas, 1 ēdamkarote sviesta, 4 ēdamkarotes cukura, 1 ēdamkarote citrona sulas, 4 bumbiņas saldējuma, 200 g plūmju bez kauliņiem, vafeles, konjaks, cukurs.
Ugunsdrošu stikla veidni ieziež ar sviestu, uz veidnes pamatnes cieši citu pie citas liek vafeles.
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.
Olu baltumus saputo, pievienojot pa karotei cukura un citrona sulas. Iemaisa olu dzeltenumu.
Veidnē uz vafelēm liek stingri sasaldētu vaniļas saldējumu, tad kārtu plūmju un kārtu
saputotu olu.
Veidni ievieto uz 3 minūtēm karstā cepeškrāsnī. Pēc izņemšanas omleti pārkaisa ar spirtā vai konjakā samitrinātu cukuru, aizdedzina to, pasniedz degošu.
Vairāk recepšu un padomu – “Mājas gardumi”!