Omlete ar spinātiem un mazsālītu lasi 0
Sastāvdaļas – 400 g saldētu spinātu lapu, 4 olas, 50 ml piena, sāls, mazsālīta laša šķēlītes, tējkarote olīveļļas vai sviesta.
Pagatavošana.
Sakarsētā pannā ieliet eļļu vai sviestu, likt sasalušos spinātus un maisīt, kamēr karstumā atkūst. Pēc tam 10–15 minūtes uz vidējas uguns ļaut spinātiem sutināties, kamēr iztvaiko viss ūdens.
Kamēr spināti gatavojas, sagriezt lasi šķēlītēs un izlikt uz šķīvja.
Atsevišķā traukā sakult olas ar pienu un sāli līdz viendabīgai masai.
Tiklīdz spinātiem ūdens ir iztvaikojis, pannā pievienot sakultās olas. Ar lāpstiņu pacelt spinātus, lai olu kultenis tiek arī zem tiem. Pannu apsegt ar vāku un cept līdz gatavībai 3–5 minūtes.
Gatavo omleti sadalīt pa porcijām un likt uz šķīvjiem kopā ar laša gabaliņiem.
Labu apetīti!