Omlete ar šņabi un lasi – tiem, kas nelieto miltus 0
Uz karstas plīts alkohols praktiski uzreiz izgaro. Bet tas palīdz omletei kļūt ļoti maigai. Kult šādu omleti vislabāk ar dakšiņu, nevis putu slotiņu, jo ar slotiņu omlete sanāk pārāk viendabīga, kas šoreiz nav nepieciešams. Sāli nevajag lietot, jo lasis ir pietiekami sāļš.
Sastāvdaļas – 6 olas, 100 g mazsālīta laša, 100 g biezpiena siera, 25 g šņabja, 10 g sviesta, dilles un Kajēnas pipari pēc garšas.
Pagatavošana.
Bļodā sakuļ olas ar šņabi un Kajēnas pipariem.
Pannā izkausē sviestu. Vislabāk sviestu likt uzreiz aukstā pannā, jo karstā pannā ielikts sviests dūmo un kļūst rūgts.
Kad sviests ir izkusis, pannā lej olu kulteni un cep, līdz apakša ir gatava, bet virsa vēl ir viegli šķidra.
Uz pašķidrās masas virsū uzliek laša šķēlītes, tām pa virsu uzsmērē biezpiena sieru, pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm un ar lāpstiņas palīdzību omleti no abām pusēm ieloka uz iekšu, lai izveidotos tāda kā aploksnīte.
Kad tas ir izdarīts, uguni noslēdz pavisam un omletei ļauj pannā vēl pasutināties zem vāka 1–2 minūtes no uzkrātā pannas karstuma.
Veiksmīgi sanāks, ja olas būs izcepušās par 90%, tas ir, mazliet pašķidras vietām, bet lasis nebūs uzvārījies, tas ir, no sarkana nebūs palicis bāli rozā.
Pasniedz omleti kopā ar karstu tostermaizīti, kura pārsmērēta ar sviestu un pārkaisīta ar dillēm.
Labu apetīti!