Omītes garšīgie “žagariņi”: recepte zelta vērtē! 10
Kurš gan neatceras omītes gatavotos “žagariņus”, bet daudziem nav saglabājusies recepte, kā tos pagatavot pašiem!
Lūk, izcila recepte no omīšu laikiem!
Sastāvdaļas:
- 200 g kviešu miltu
- 1 ola
- 1/2 glāzes skābā krējuma
- 1 ēdamkarote cukura
- 2 ēdamkarotes degvīna
- Rīvēta citrona miziņa
- Augu eļļa
- Pūdercukurs
Pagatavošana:
Olas ar cukuru un miltiem saputo, pēc tam pievieno sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un degvīnu. Visu sajauc un atstāj “ievilkties”, visu samīca un uz 30 minūtēm atstāj ledusskapī.
Mīklu izrullē 2 mm biezā kārtiņā, sagriež aptuveni 4-5 cm platās lentītēs. Lentītes sadala apmēram 6 cm garās strēmelītēs. Pēc tam tajās viducī iegriež, saritina veltnītī un cep lielā eļļas daudzumā lielā kastrolī, kamēr tie kļūst brūni.
Atdzesē. Pārkaisa ar pūdercukuru.