Foto: Shutterstock

Omītes apelsīnu kūka. Mmm, kas par gardumu! 0

Sastāvdaļas
• kēksa mīkla
• glāze cukura
• glāze miltu
• 2–3 olas
• pusglāze krējuma vai kefīra
• puspaciņa saldā krējuma
• gatavs apelsīns
• vaniļa
• soda, cepamais pulveris
• 50 ml brendija

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Olas un pusi cukura saputo, miltus sajauc ar sodu vai cepamo pulveri. Sajauc kopā, pieliek krējumu vai kefīru, samaisa. Mīklu liek ietaukotā veidnē un cep pusgatavu. Apelsīnu sadala daiviņās, sagriež šķēlēs, sajauc ar atlikušo cukuru, puspaciņu saldā krējuma un brendiju, ļauj ievilkties. Atsevišķi sakuļ 2 olu dzeltenumus un saputo 2 olu baltumus, uzmanīgi iecilā iereibušajā apelsīnā. Pārlej pusceptajam kūkas pamatam, cep gatavu.

Pasniedz atdzesētu vai karstu ar saldējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.