Olu uzkodas svētku galdam. Recepti piedāvā Samanta Tīna 0
Sastāvdaļas – olas, avokado, grieķu jogurts, sāls, pipari, mārrutki, mazsālīts lasis vai šprotes, citronpipari.
Pagatavošana.
• Uzvāra ūdeni un liek vārīties olas – vāra vismaz 10 minūtes, līdz paliek cietas.
• Olas atdzesē aukstā ūdenī – vēlams tekošā.
• Olas noloba un pārgriež uz pusēm, tad uzmanīgi izņem dzeltenumu.
• Dzeltenumu samīca kopā ar avokado un grieķu jogurtu, pievieno sāli, piparus un mazliet mārrutkus – pēc izvēles.
• Iegūto masu ar karotīti ieliek olas dzeltenuma vietā.
• Pa virsu liek mazsālīta laša gabaliņu vai šprotīti.
• Lasim pa virsu uzkaisa citronpiparus.