Olu salāti ar romiešu salātu lapām, Šalotes sīpoliņiem un bekonu 2
Dažkārt vakariņās gribas baudīt kaut ko vieglu, bet tajā pašā laikā – garšas kārpiņām baudāmu un pat netradicionālu ēdienu. Šī recepte šādam mērķim būs kā trāpījums desmitniekā!
Izbaudi!
Sastāvdaļas:
• Vistas olas – 2 gab.
• Bekons (vai, piemēram, grilētas vistas fileja) – 120 grami
• Romiešu salāti – 1 galviņa
• Sarkanā vīna etiķis – 2 ēdamkarotes
• Šalotes sīpoli – 3 gab.
• Sāls – pēc garšas
• Pipari – pēc garšas
• Sviests – pēc vajadzības
• Grauzdiņi – dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Novāri olas, lai tās būtu cietas. Atdzesē. Nolobi mizu un sasmalcini (vai sarīvē uz rīves).
2. Bekonu sagriez nelielās, plānās šķēlītēs, pacep uz vidēji karstas uguns, lai tas kļūtu kraukšķīgs (kā čipsi!) un uzliec uz papīra dvieļa, lai notek liekie tauki. Taukus no pannas nenolej!!!
3. Smalki sagriez salātu lapas un samaisi tās kopā vienā trauciņā ar sasmalcināto olu.
4. Ļoti smalki sagriez sīpolus un liec cepties pannā, kurā iepriekš gatavoji bekonu, pievieno mazliet sviesta un pacep uz vidējas uguns aptuveni 2 minūtes.
5. Kad sīpols kļuvis zeltaini brūns un mīksts, pievieno pannā vīna etiķi, kas sajaukts ar sāli un mazliet pipariem. Ļauj, lai šķidrums sāk vārīties un aktīvi maisot, cep aptuveni 10 sekundes. Pēc tam šo maisījumu pielej trauciņš, kurā ir salāti un ola un kārtīgi visu sajauc.
6. Pievieno bekonu, mazliet sāli un piparus (pēc garšas), vēlreiz sajauc un salāti ir gatavi. Pirms pasniegšanas katru šķīvi dekorē ar grauzdiņiem!
Ņem vērā!
Bekona vietā vari izmantot jebkuru citu gaļu. Piemēram, vakardien gatavoto steiku vai grilēto vistas fileju!