Olu nūdeles ar garnelēm 0
Ik pa laikam garšvielu veikalā “Avokado” notiek ēdienu gatavošanas meistarklases. Šoreiz šefpavārs Hermans Andress Kuoto Silva no Venecuēlas stāstīja un soli pa solim rādīja, kā vokpannā top aromātisks, ar bagātīgu garšas buķeti apveltīts, veselīgs ēdiens.
Dārzeņus apcepot parastajā pannā, šķidrums vienmērīgi ātri iztvaiko no visas virsmas, turpretī vokpannā tas sakrājas apakšdaļā, tāpēc var vienkāršāk ar minimālu daudzumu taukvielu pagatavot sulīgus ēdienus. Turklāt iespējams likt kopā dārzeņus, gaļu, rīsus un citas ēdiena sastāvdaļas, kam citkārt vajadzētu atšķirīgu laiku. Tiesa, lai pannu uzkarsētu līdz nepieciešamajai temperatūrai, jābūt spēcīgai ugunij, švaka gāzes liesmiņa nederēs.
Olu nūdeles ar garnelēm
Nepieciešams
Olu nūdeles
Garneles
Paprika
Sīpols
Cukīni
Burkāns
¼ Ķīnas kāposta
Sāls
Melnie maltie pipari
Citronpipari
Ingvers
Sojas mērce
Čili saldskābā mērce
Čili pulveris
Ķiploks
Ingvers
Olīveļļa
Sojas eļļa
Sezama eļļa
Sezama sēklas
Terijaki mērce
Pagatavošana
Garneles ieliek marinādē, ko pagatavo no sāls, melnajiem maltajiem pipariem, citronpipariem, sasmalcināta ingvera, sojas mērces un čili saldskābās mērces. Papriku, cukīni, burkānus, Ķīnas kāpostu sagriež strēmelītēs. Vokpannā uzkarsē olīveļļu, vispirms aprauj 1 daiviņu ķiploka un 3 ripiņas ingvera, tad pievieno sašķērētos dārzeņus, uzkaisa sāli un čili pulveri. Viegli apceptos dārzeņus pabīda uz vokpannas malām, lai viducī varētu cept garneles. Kad tas izdarīts, visu pārlej ar sojas un sezama eļļu un samaisa. Pievieno vārītas olu nūdeles, uzkaisa sezama sēklas un uzslaka terijaki mērci.