Foto-Shutterstock

Rudenīgi krāsains, salds un gards olu liķieris 0

Sastāvdaļas – 3 olu dzeltenumi, 3 ēdamk. cukura, 100 – 150 ml spirta, šķipsniņa vaniļas cukura.

Reklāma
Reklāma
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Mājas
Pārāk ilgi uzglabāta malka var palikt veca, un tā vairs nav piemērota apkurei. Cik ilgi drīkst glabāt? 17
Lasīt citas ziņas

Sīrupam – 0,5 l piena, 400 – 450 g cukura.

Pagatavošana.

Ieteicams lietot īstu vaniļas cukuru, ko var pagatavot pats. Jārīkojas šādi: vaniļas pāksti sagriež gabaliņos un kopā ar nelielu daudzumu cukura samaļ kafijas dzirnaviņās. Pēc tam liek nogatavoties – sajauc kopā ar cukuru un noslēgtā burkā notur vismaz divas nedēļas.  Uz 0,5 kg cukura izmanto vienu vidēja lieluma vaniļas pāksti.

CITI ŠOBRĪD LASA

No piena un cukura izvāra sīrupu, atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar 3 ēdamkarotēm cukura. Lēni maisot, olu dzeltenumu masā ielej atdzisušo sīrupu. Pievieno spirtu un šķipsniņu vaniļas cukura, visu labi samaisa. Dzērienu vairākas stundas atstāj traukā, ik pa brīdim apmaisa. Liķieri lej izkarsētās pudelēs un pudeles aizkorķē.

Recepte no tematiskās avīzes “Mājas dzērieni. Alus, vīns un brandavs”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.