Olu ”ligzdiņas” brokastīm 0
Šajā receptē olas tiek gatavotas cepeškrāsnī un sanāk neparastas pēc garšas un skaistas, turklāt pagatavot tās ir pavisam vienkārši.
Sastāvdaļas – 2 olas, 1/8 tējkarote sāls, 1/4 glāzes puscieta siera, kurš viegli kūst.
Pagatavošana.
Uzmanīgi atdala baltumus no dzeltenumiem. Katru dzeltenumu ieliek atsevišķā trauciņā, lai neizplūstu.
Olu baltumus ar sāli sakuļ stingrās putās. Lai baltumi kārtīgi sakultos, tajos nedrīkst būt ne kriksīša dzeltenumu, bet traukiem un miksera lāpstiņām jābūt pilnīgi sausām un bez tauku pēdām. Olu baltumiem būtu jābūt istabas temperatūrā.
Sarīvē sieru, kurš karstumā viegli kūst. Uzkaisa siera kārtiņu uz olu baltumiem.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.
Cepešpannā ieklāj cepampapīru, virsū liek olu baltumus ar sarīvēto sieru kā ligzdiņas.
“Ligzdiņas” vidū liek dzeltenumu. Cep cepeškrāsnī apmēram 6 minūtes.
Labu apetīti!