Olu ”ligzdiņas” brokastīm 0

Šajā receptē olas tiek gatavotas cepeškrāsnī un sanāk neparastas pēc garšas un skaistas, turklāt pagatavot tās ir pavisam vienkārši.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Telegram” kanālos arvien satraucošākas krievu atzīšanās: Karš ir kļuvis par komadieru privāto biznesu
11 km no mājām suns atrod un drošībā nogādā divus gadus vecu bērnu, kuru visu nakti izmisīgi meklēja policija
Rīgā piekauj trolejbusa šoferi, jo viņš atteicās izlaist pasažierus uz ceļa braucamās daļas 152
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 2 olas, 1/8 tējkarote sāls, 1/4 glāzes puscieta siera, kurš viegli kūst.

Pagatavošana.

Uzmanīgi atdala baltumus no dzeltenumiem. Katru dzeltenumu ieliek atsevišķā trauciņā, lai neizplūstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olu baltumus ar sāli sakuļ stingrās putās. Lai baltumi kārtīgi sakultos, tajos nedrīkst būt ne kriksīša dzeltenumu, bet traukiem un miksera lāpstiņām jābūt pilnīgi sausām un bez tauku pēdām. Olu baltumiem būtu jābūt istabas temperatūrā.

Sarīvē sieru, kurš karstumā viegli kūst. Uzkaisa siera kārtiņu uz olu baltumiem.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem.

Cepešpannā ieklāj cepampapīru, virsū liek olu baltumus ar sarīvēto sieru kā ligzdiņas.

“Ligzdiņas” vidū liek dzeltenumu. Cep cepeškrāsnī apmēram 6 minūtes.

Labu apetīti!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.