Olu deserts ar cigoriņiem un kumelīšu sorbetu 0
Sajauc astoņus olu dzeltenumus un trīs olas ar 150 g cukura. Katliņā lej saldo krējumu 600 g, pievieno cigoriņu kafijas pulveri 2 ēd. k. un medu 1 ēd. k., uzvāra un ļauj virst pāris minūšu, kamēr ievelkas garša. Izkāš caur sietu un vēl karstu, lēni maisot, lej olu – cukura masā.
Masu sapilda porciju trauciņos līdz pusei un liek cepeškrāsnī 110 °C ūdens peldē tā, lai ūdens sniegtos gandrīz līdz trauciņa augšmalai, bet neielīst masā, un karsē stundu. Izņem no krāsns, atdzesē, ieliek arī uz laiku ledusskapī, pirms pasniegšanas uzber brūno cukuru un apdedzina ar gāzes degli kā attēlā.
Virtulis
Sajauc bļodā miltus 130 g, saldo krējumu 100 g, divas olas, kakao pulveri 4 g, cukuru 2 tējk., sāli 1 tējk., cepampulveri 2 g, maltu kanēli, koriandru, ingveru. Divdesmit šokolādes kapsulās iepilda ķiršu ievārījumu 120 g, ievieto mīklā, apviļā panko rīvmaizē un cep eļļā. Liek uz salvetes un pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.
Medus drupačas
Izkausē sviestu 100 g, trīs olas sakuļ ar cukuru (?) un abas masas savieno. Piemaisa medu 200 g, tumšo cukura sīrupu 100 g, kviešu miltus 500 g, cepamo pulveri 2 tējk. Izrullē uz cepamā papīra, cep cepeškrāsnī 180 °C 12–15 min, atdzesē un sadrupina. Četrām porcijām būs vajadzīga viena desmitā daļa. Pasniedzot pievieno svaigas ogas.
Kumelīšu un aprikožu sorbets
Sajauc kopā stipru kumelīšu tēju 0,10 l, biezenī samaltas aprikozes 350 g, cukuru 80 g, glikozi 70 g, degvīnu 0,035 l, dzirkstošo vīnu 0,04 l un liek saldējuma mašīnā 30–40 min. Pasniegšanai veido bumbiņas.