Olā cepts mini lavašs ar sieru: ātri pagatavojams un sātīgs ēdiens, kad “nav laika”! 7
Katrs no mums kādreiz sastopas ar problēmu – ko garšīgu pagatavot ātri, tajos mirkļos, kad “nav laika”? Šī recepte ir īsts glābiņš!
Olā cepts mini lavašs ar sieru
Sastāvdaļas:
Lavaši mazie – 3- 5 gab.
Jebkurš cietais siers – aptuveni 200 grami
Jēlas olas – 2-3 gab.
Sāls – pēc garšas
Augu eļļa cepšanai
Pievienot var vēl dažādas sastāvdaļas, ja vēlaties – sagrieztu desu, zaļumus u.c.
Pagatavošana:
1. Bļodā iesit olas un sakuļ. Pievieno sāli.
2. Sieru griež šķēlītēs. Lavašu sagriež garenās vai kvadrātainās strēmelēs. Ja griezīsiet garenās, tad apmēram tādā platumā kā siera šķēlīte. Ja kvadrātainās, tad ietinot sieru, veidojiet trijstūra formiņu.
3. Uz sagrieztā lavaša liek siera gabaliņu un ietin lavašā (vai nu gareniski – tad sanāks garena forma vai trijstūra veidā). Ja izmantojiet citas sastāvdaļas papildus, piemēram, zaļumus, sagrieztu desu, lieciet uz siera un tiniet iekšā lavašā tieši tāpat.
3. Uzkarsējiet pannā augu eļļu.
4. Apmērcē sarullētos lavašus olā un liek cepties uz pannas. Cep no abām pusēm uz vidēji lēnas uguns, kamēr lavaša abas puses kļūst zeltaini brūnas.
Pasniedziet kopā ar sagrieztiem dārzeņiem. Labu apetīti!