Foto: Shutterstock

Olā cepts mini lavašs ar sieru: ātri pagatavojams un sātīgs ēdiens, kad “nav laika”! 7

Katrs no mums kādreiz sastopas ar problēmu – ko garšīgu pagatavot ātri, tajos mirkļos, kad “nav laika”? Šī recepte ir īsts glābiņš!

Reklāma
Reklāma

Olā cepts mini lavašs ar sieru

Sastāvdaļas:

Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Lavaši mazie – 3- 5 gab.
Jebkurš cietais siers – aptuveni 200 grami
Jēlas olas – 2-3 gab.
Sāls – pēc garšas
Augu eļļa cepšanai
Pievienot var vēl dažādas sastāvdaļas, ja vēlaties – sagrieztu desu, zaļumus u.c.

Pagatavošana:

1. Bļodā iesit olas un sakuļ. Pievieno sāli.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Sieru griež šķēlītēs. Lavašu sagriež garenās vai kvadrātainās strēmelēs. Ja griezīsiet garenās, tad apmēram tādā platumā kā siera šķēlīte. Ja kvadrātainās, tad ietinot sieru, veidojiet trijstūra formiņu.

3.  Uz sagrieztā lavaša liek siera gabaliņu un ietin lavašā (vai nu gareniski – tad sanāks garena forma vai trijstūra veidā). Ja izmantojiet citas sastāvdaļas papildus, piemēram, zaļumus, sagrieztu desu, lieciet uz siera un tiniet iekšā lavašā tieši tāpat.

3. Uzkarsējiet pannā augu eļļu.

4. Apmērcē sarullētos lavašus olā un liek cepties uz pannas. Cep no abām pusēm uz vidēji lēnas uguns, kamēr lavaša abas puses kļūst zeltaini brūnas.

Pasniedziet kopā ar sagrieztiem dārzeņiem. Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.