Dr. Springmens norāda arī uz to, ka uztura izmaiņu izraisītās veselības izmaiņas ir arī atkarīgas no ģeogrāfiskā reģiona. Visvairāk pasargāto dzīvību varētu būt attīstības valstīs, īpaši Austrumāzijā un Dienvidāzijā, savukārt attīstītajās valstīs būtu divkārt lieli individuālie veselības uzlabojumi, jo tiktu lielākos apmēros samazināts individuālais uzņemtās sarkanās gaļas un kaloriju daudzums. Samazinātam sarkanās gaļas patēriņam pētījumā bija vislielākais efekts Austrumāzijas, Rietumu valstīs ar augstu un vidēju ienākumu līmeni un Latīņamerikā. 4
Kā pētījuma secinājumus un skarto tēmu komentē uztura speciāliste Lizete Māldere? “Domāju, no veģetāra uztura ikvienam ir daudz, ko mācīties. Jo mēs mūsdienās patiešām ēdam daudz par daudz gaļas un ārkārtīgi maz dārzeņu. Es gan neizceltu sarkano gaļu kā visa ļaunuma sakni, jo pēdējos gados dažādos pētījumos to kaitīgums nav pierādīts. Tiesa, vajadzētu jo īpaši izvairīties uzturā no sarkanās gaļas izstrādājumiem, kā, piemēram, kūpinājumiem. Piekrītu, ka mums ir jāveido sava ēdienkarte, balstoties uz augu valsts produktiem, reizi pa reizei izvēloties kādu no dzīvnieku izcelsmes produktiem – gaļu, zivi.
Taču ieviešot jebkura veida izmaiņas ēdienkartē, jāizprot to jēga un pienācīgi jārūpējas, kā trūkstošās uztura sastāvdaļas kompensēt. Tādēļ nebūt nav patvaļīgs lēmums, piemēram, ievērot vegānisku dzīvesveidu.
Visbiežāk ilgtermiņā šāds dzīvesveids pieprasa regulāri sekot līdzi savai asins ainai, kā arī papildus uzņemt atsevišķas uzturvielas uztura bagātinātāju formā. Salīdzināt ”visēdāju” ar ”vegānu” savā veidā ir ļoti grūti, jo bieži vien tieši cilvēki, kas ēd visu, mazāk piedomā, cik veselīgs ir viņu uzturs. Toties vegāni, svaigēdāji, veģetārieši biežāk interesējas par veselīgajiem produktiem. Ir diezgan grūti objektīvi salīdzināt, kā arī gūt kādus secinājumus par šāda veida ēšanas paradumiem un to ietekmi uz veselību.
Pati personīgi uzskatu, ka visa veselīgā pamatā ir mēranība un nav nozīmes pievērsties kādai atsevišķai uztura teorijai, kas strikti liek ierobežot mūsu paradumus. Katra pārtikas produktu grupa ir savas vērtīgās uzturvielas, kamdēļ to iesaka lietot uzturā. Gaļai tas ir dzelzs, zivīm omega 3 tauskābes, dārzeņiem antioksidanti, graudaugiem B grupas vitamīni, balastvielas utt. Mēs varam atteikties no kādas pārtikas produktu grupas, taču ne no lielākās daļas. Mēranība, daudzveidība un regularitāte ir atslēgvārdi veselīgam uzturam.”