Foto – Valdis Semjonovs

Ogu un citronu kūka. Dziedātājas Ievas Sutugovas recepte 1

Sastāvdaļas pamatnei – 1 paciņa “Selgas” cepumu, 100 g sviesta. Virsmai: 3 līdz 4 vidēji lielas olas, 450 g iebiezinātā piena ar cukuru, 3 citroni vai 100 g (jeb 1/2 glāzes) veikalā pirktas citronu sulas, saldētas vai svaigas ogas – avenes, mellenes u. c.

Reklāma
Reklāma
Ko ēst, lai ātrāk zaudētu svaru: 6 produkti, kurus savā ēdienkartē iesaka iekļaut uztura speciālisti
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana. Cepumus smalki sadrupina vai sablendē, pievieno 1 tējk. rīvētas citrona miziņas, sajauc ar ūdens peldē izkausētu sviestu. Šo masu ieklāj apaļajā kūkas formā un nolīdzina. 10 min cep 180 grādus karstā cepeškrāsnī. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus sakuļ, pievieno iebiezināto pienu, 1/2 glāzi citrona sulas. Masu rūpīgi sakuļ ar blenderi. Olu dzeltenumu, iebiezinātā piena un citronu sulas maisījumā iemaisa ogas. No plīts izņem pamatni, tai pāri lej pagatavoto masu. Cep vēl 15 min 180 grādos. Atdzesē, griež gabalos un bauda.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.