Kāpēc, maizi ēdot, asinīs paaugstinās glikozes līmenis? 0

“Izlasot rakstu par rupjmaizi (“Latvijas Avīze”, 24.07.2014.), radās jautājums – kāpēc, maizi ēdot, asinīs paaugstinās glikozes līmenis? Vai tā bija arī ar agrāk cepto maizi?
” Jānis Bērziņš Rīgā

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Atbild diētas ārste Lolita Neimane: “Jebkura maize satur saliktos ogļhidrātus, no kuriem asinīs paaugstinās glikozes līmenis, tikai tas notiek lēnāk un vienmērīgāk nekā no vienkārša cukura jeb saharozes. Jo rupjāka maize, jo vairāk šķiedrvielu tā satur, jo lēnāk notiek glikozes ieplūšana asinīs.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.