Foto – Anda Krauze

Ņujorkas siera kūka Annas Pannas gaumē 0

Deserts ir ēdiens, kuram puncī vienmēr, atkārtošu – vienmēr būs vieta! Anna Birmane, plašāk pazīstama kā Anna Panna, to ļoti labi apzinās – sākumā kūku cepšana bijusi tikai hobijs, kas vēlāk pārtapis par nopietnu nodarbi: “Sapratu, ka Latvijā ir ļoti daudz labu kulināru, taču ar kūkām neviens tā īsti neaizraujas. Laikā, kad sāku tās cept, tā bija brīva niša, kuru neviens vēl nebija paspējis aizņemt.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Tagad Anna Panna ir viena no atpazīstamākajām un pieprasītākajām kūku cepējām Latvijā.

Sastāvdaļas
300 g cepumu, 120 g sviesta, 500 g krēmsiera, 140 g cukura, 8 g kukurūzas cietes, sēkliņas no vaniļas pāksts, 175 g krējuma, 3 olas, 1 laima miziņa un sula, 150 g zemenes

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana.
Krāsni uzkarsē līdz 150 grādiem. 20 cm apaļu cepamo formu noklāj ar cepamo papīru un maliņas nosmērē ar sviestu. Mazā katliņā kausē sviestu. Tikmēr sasmalcina cepumus. Izkausētajam sviestam pievieno cepumus un rūpīgi samaisa visu kopā. Cepumu masu ber formā un kārtīgi nopresē ar karoti vai pirkstiem. Lielā bļodā saputo sieru, kamēr tas kļūst krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, kukurūzas miltus un sēkliņas no vaniļas pāksts. Iemaisa skābo krējumu. Masā iekuļ olas, un tad pievieno laima sulu un miziņu.

Cep aptuveni 1h 30 min. Pēc cepšanas atdzesē vismaz 3 h. Dekorē ar svaigi blendētām zemenēm un piparmētrām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.