Ņujorkas siera kūka 2
Sastāvdaļas: (vienai porcijai) Biskvīta cepumi, sviests, 55 g baltās šokolāde, 95 g svaigā baltā siera, piemēram, Filadelfijas, 235 ml piena, 235 ml saldā krējuma, 75 g cukura, citrons.
Kā gatavot?
Sadrupinātus biskvīta cepumus sajauc ar aptuveni 100 g sviesta, pievieno rīvētu citrona miziņu. No šīs masas tortes formā veido 1 cm biezu pamatni. Balto šokolādi izkausē pienā, karsējot ūdens peldē. Saldo krējumu saputo ar cukuru un rīvētu citrona miziņu, beigās pievieno svaigo sieru un citrona sulu. Balto šokolādi sajauc ar saldā krējuma un svaigā siera masu, klāj virsū pamatnei. Sešas stundas tur ledusskapī. Šo kūku labāk gatavot iepriekšējā dienā pirms pasniegšanas. Pārkaisa ar drupinātiem riekstiem, rotā ar zemenēm. Ēd, malkojot melnu kafiju.
“Botanica cafe” līdzīpašnieka un šefpavāra Heinriha Erharda recepte.