Olas Benedikta gaumē 1

Šo karalisko brokastu vai “brunch” ēdienu parasti gatavoju kādam īpašam gadījumam. Tas ir kalorijām bagāts un ne tik viegli uztaisāms, jo sastāvdaļas ir mazliet piņķerīgi gatavojamas. Holandes mērces gatavošanai ir savi knifi. Dažos lielveikalos mērci var nopirkt pulvera formā, un tad tikai jāpievieno ūdens. Ir pat nopērkama jau pilnīgi gatava. Atliek tikai uzsildīt. Olas vāra ūdens peldē. Ir speciāli trauciņi, kurus var izmantot, bet bez trauciņiem tās var vārīt etiķūdenī.

Reklāma
Reklāma

4 personām

Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
FOTO. Alla Pugačova pārvērtusies līdz nepazīšanai
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
Holandes mērcei:
4 olu dzeltenumi
2 ēd. k. citrona sulas
2 šķipsniņas sāls
300 g kausēta sviesta
Baltie pipari

Olām:
8 šķēles labas baltmaizes vai 4 angļu mafini
8 olas
4 melnās olīvas

CITI ŠOBRĪD LASA

Mērces pagatavošana:
Mazā katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar 1 ēd. k. citrona sulas. Pievieno sāli un saputo līdz krēmveida konsistencei. Katliņu liek uz ļoti mazas uguns un turpina maisīt, līdz mērce sabiezē. Noņem no liesmas un, visu laiku kuļot, tievā strūkliņā iemaisa sviestu. Pievieno piparus un vēl citrona sulu pēc garšas. Kamēr gatavo olas, ieliek mērci ūdens peldē.

Olu pagatavošana:
Apgrauzdē maizi vai angļu mafinus, pārgrieztus uz pusi. Uzkarsē šķiņķi. Ūdens peldē izvāra 8 olas. Verdošam ūdenim piepilina etiķi. Olu pārsit, ieliek šķīvītī vai lielā karotē un ieslidina ūdenī, kuru ātri apmaisa, lai izveidotos virpulis. Ola ātri sarecēs, un to vāra 1 minūti, lai baltums būtu samērā stingrs un dzeltenums mīksts. Uz četriem sakarsētiem šķīvjiem uzliek mafinus vai maizi. Uz maizes liek šķiņķa šķēli, tai pa virsu olu. Pārlej ar mērci un izrotā ar uz pusēm pārgrieztu melno olīvu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.