Spageti “karbonara” 1
Sastāvdaļas
500 g spageti vai cita pastas veida
200 g “Mārupes desu darbnīcas” dūmotās cūkgaļas krūtiņas
1 liels sakapāts sīpols
3 olas
250 g smalki sarīvēta cietā siera
200 ml saldā krējuma
Sāls
1 tējk. piecu piparu maisījuma
Pagatavošana
Spageti izvāra sālītā ūdenī. Kamēr pasta vārās, lielā pannā cep gaļu. Kad tauki sāk iztecēt, pievieno sīpolus. Sautē uz mazas liesmas 10 minūtes. Spageti nokāš, pataupot 50 ml vārītā ūdens, un kopā ar ūdeni pievieno gaļai un sīpoliem. Rūpīgi maisot, pakarsē vēl dažas minūtes. Bļodiņā sakuļ olas, krējumu, sieru un piparus. Pārlej spageti, kārtīgi samaisa un pakarsē vēl kādu minūti, līdz ola ir nedaudz sarecējusi. Servē nekavējoties.