Noslēpumainais restorāns “Čemodāns” 0
Pagājušā gada martā pie kāda Ģertrūdes ielas nama ieejas parādījās senlaicīgs čemodāns. Paceļot acis augstāk, izlasīju restorāna nosaukumu – “Čemodāns”. Vārds “čemodāns” saistās ar mazu noslēpumainību, jo, to neatverot, nezinām, kas ir iekšā. Arī restorāna īpašnieki vēlas palikt noslēpumainā čemodāna iekšpusē.
Līdzīpašnieks Edgars vien pastāsta, ka tas ir ģimenes uzņēmums, un pat daudzi draugi un paziņas nenojauš, ka viņu ģimenei pieder restorāns. Ēdienkarti lielākoties veido Eiropas virtuve, bet pamirdz arī ēdieni no citiem kontinentiem. Edgars apmeklētājiem iesaka izvēlēties kādu no krēmzupām un firmas ēdienu “Čemodāns”.
Tomātu zupa ar Lapzemes sieru
Sastāvdaļas: Tomāti savā sulā, burkāns, sīpols, tomātu pasta, baziliks, ķiploki, augu eļļa, tortiljas, Lapzemes siers, saldais krējums.
Kā gatavot?
Sīpolus, ķiplokus un burkānu sagriež un apcep eļļā. Pievieno tomātu pastu un sautē. Pārliek katliņā, pievieno tomātus savā sulā, baziliku un vāra līdz gatavībai. Pēc tam pievieno saldo krējumu un atkārtoti uzvāra. Visu masu sasmalcina blenderī. Lapzemes sieru uzliek uz tortiljas un cep cepeškrāsnī. Zupu ēd kopā ar šo maizi.
Vistas aknu pastēte ar želeju
Sastāvdaļas: Vistas aknas, augu eļļa, speķis, sīpoli, ķiploki, burkāni, timiāns, brendijs, Vorčesteras mērce, āboli, brūklenes, ābolu sula, saldais krējums, želatīns, ciabata, medus.
Kā gatavot?
Želejai sagriež ābolus, “izmērcē” želatīnu. Uzsilda ābolu sulu, pievieno medu, ābolus un brūklenes. To visu uzvāra. Pievieno želatīnu, visu ievieto formiņā un uz divām stundām ieliek ledusskapī. Tikmēr uz pannas augu eļļā uzcep aknas ar sīpoliem, ķiplokiem, burkāniem un garšvielām. Pievieno nedaudz brendija un Vorčesteras mērces. Vēlāk pieliek sālīto speķi un saldo krējumu. Atdzesē un sasmalcina blenderī. Masu ieliek ledusskapī. Ciabatas šķēles apcep uz grila pannas. Šķīvī kārto pastēti, tai apkārt želeju un ciabatas šķēles.
Pildīta vistas fileja ar ziedkāpostu un kartupeļu biezeni
Sastāvdaļas: Vistas fileja, kaltēti tomāti, sīpoli, milti, siers, rīvmaize, garšvielas, augu eļļa, ziedkāposti, kartupeļi, saldais krējums, ķirbju sēklas, olas.
Kā gatavot?
Vistas fileju viegli saklapē, sagriež kaltētos tomātus un sieru. Sīpolus apcep, tad tomātus, sieru un sīpolus sajauc kopā. Šo pildījumu ievieto vistas filejā, ietinot ruletē. Panē miltos, olā un rīvmaizē. Cep 10 – 15 minūtes lielā eļļas daudzumā. Izsautē ziedkāpostus un kartupeļus, pievieno saldo krējumu un vāra 20 minūtes. Visu sajauc blenderī un beigās pievieno ķirbju sēkliņas.
Vīģu krēms ar melno šokolādi un smiltsērkšķu mērci
Sastāvdaļas: Žāvētas vīģes, putukrējums, liķieris “Baileys”, olas, pūdercukurs, melnā šokolāde.
Kā gatavot?
Žāvētās vīģes vāra, līdz paliek mīkstas, un sasmalcina blenderī. Izkausē melno šokolādi, izveido caurulīti un ievieto saldētavā. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem, saputo mikserī ar pūdercukuru, pievieno liķieri un uzputo vēlreiz. Pievieno sasmalcinātās vīģes. Atsevišķi saputo saldu krējumu un sajauc kopā ar pārējām sastāvdaļām. Pilda šokolādes caurulītēs un pirms pasniegšanas uz laiku tās atkārtoti ievieto saldētavā.