RIMI Publicitātes foto

Noskaidrotas gardāko kūku cepējas Kurzemē 2

11.jūlijā Liepājā norisinājās Rimi Latvia rīkotā konkursa Latvijas gardākā kūka otrais reģionālais pusfināls, kurā 10 saimnieču konkurencē ēst gatavošanas eksperti – Rimi Gardēži – noskaidroja divas labākās kūku meistares Kurzemē. Pusfinālā ar izdomu, meistarību un gatavošanas prasmēm izcēlās Sarmīte Volkova no Vaiņodes ar kūku Mājas pērle un Agneta Gulbe no Liepājas ar āboliņa medus un bišu maizes kūku ar svaigām ogām. Abas prasmīgās saimnieces aizstāvēs Kurzemes godu konkursa finālā Rīgā, kā arī pretendēs uz Latvijas gardākās kūkas cepējas titulu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Kurzemes pusfināla uzvarētājas balvā ieguva ne tikai ceļazīmi uz konkursa Latvijas gardākā kūka finālu Rīgā 15.augustā, bet arī virtuves kombainu, kas būs lielisks palīgs dažādu saldu meistardarbu gatavošanā turpmāk. Sarmītes Volkovas gatavotā kūka Mājas pērle žūrijas simpātijas iekaroja ar harmoniskajām garšas niansēm, ko saimniece pilnveidojusi, gatavojot kūkas pēc šīs receptes daudzu gadu garumā. Savukārt Agnetas Gulbes āboliņa medus un bišu maizes kūka ar svaigām ogām žūrijas atzinību ieguva ne vien vasarīgā noformējuma dēļ, bet arī kūkas oriģinālā pagatavošanas veida dēļ – kūka pagatavota no termiski neapstrādātiem produktiem. Īpašu konkursa žūrijas veicināšanas balvu saņēma arī pati jaunākā konkursa dalībniece – divpadsmitgadīgā Anna Katrīna Lieģeniece no Liepājas, kura konkursā piedalījās ar Karamē kūku.

CITI ŠOBRĪD LASA

„Uzvara konkursa Kurzemes pusfinālā bija patīkams pārsteigums. Piesakoties konkursam, uzņēmos zināmu risku, jo apzinoties, ka lielākā daļa dalībnieču konkursam pieteiks biskvīta kūkas, izvēlējos gatavot svaigēdāju kūku. No sirds cerēju, ka Rimi Gardēži, kas ir ēst gatavošanas eksperti un mūsdienu kulinārijas tendenču zinātāji, pratīs novērtēt šo kūku, tādēļ liels prieks, ka manas cerības attaisnojās,” stāsta āboliņa medus un bišu maizes kūkas ar svaigām ogām autore Agneta Gulbe.

Kurzemes 10 labākās kūkas Liepājā vērtēja Rimi Gardēži – Normunds Baranovskis, Inga Pūce, Liene Zemīte, Signe Meirāne, zināmā garšu eksperte Ilze Jurkāne, kā arī Liepājas pilsētas mērs Uldis Sesks. Ikvienas pusfināla dalībnieces veikumu žūrija vērtēja, ņemot vērā tādus kritērijus kā kūkas garšas bagātība, oriģinalitāte, vizuālais noformējums un kūku cepēju meistarība.

Kopumā reģionālajā pusfinālā Liepājā, izrādot un lepojoties ar savām kūku gatavošanas prasmēm un receptēm, piedalījās 10 saimnieces, gatavojot gan tradicionālas lauku tortes, gan citus oriģinālus un mazāk zināmus svētku gardumus. Pasākuma apmeklētājus un dalībniekus izklaidēja bijušais mūzikas grupas PER dalībnieks Pēteris Upelnieks, toties bērni varēja radoši izpausties Rimi bērnu stūrītī. Noslēgumā Rimi Gardēži apmeklētājus cienāja ar sarūpēto torti, savukārt konkursa kūkas pēc to degustēšanas tika nodotas Liepājas bērnu namam, iepriecinot mazos liepājniekus šajā svētku dienā.

Nākamais konkursa pusfināls norisināsies 25.jūlijā Rīgā, Rimi hipermārketā t/p Alfa, un arī tajā saldā cīņā tiks noskaidrotas divas saimnieces, kas spēs pārsteigt žūriju ar vēl neredzētiem un gardiem šederviem. Noslēdzoties konkursam Latvijas gardākā kūka, visu piecu pusfinālu uzvarētāji tiksies Rīgā, lai sacenstos par galveno balvu – dāvanu karti no Rimi 500 eiro vērtībā un Latvijas gardākās kūkas cepēja titulu.
Konkursam Latvijas gardākā kūka kopumā tika pieteiktas 154 kūkas no pieciem Latvijas kultūrvēsturiskajiem reģioniem – Rīgas Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes. Visčaklākās saimnieces un pieteikumu iesniedzējas ir bijušas kūku meistares no Rīgas un Vidzemes, konkursam piesakot 101 pašgatavotu kūku. Ar konkursā pieteiktajām kūku receptēm var iepazīties Rimi Gardēži mājaslapā www.gardezi.lv.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.