Foto: Unsplash.com

Saldumi un saldie dzērieni 39

Pārmērīga cukura lietošana var būt cēlonis procesam, ko sauc par glikāciju. Kad jūs patērējat vairāk cukura, nekā jūsu šūnas spēj pārstrādāt, rodas bioķīmiska reakcija starp cukuru un olbaltumvielām. Šī kombinācija rada progresīvus glikācijas galaproduktus (AGE). AGE piesaistās kolagēna un elastīna šķiedrām, tie salīp, un āda noveco.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Četri dzērieni, kas izraisa insulīna rezistenci un svara pieaugumu. Ar ko tos aizvietot?
Kokteilis
Kāds vīrietis vajadzīgs katrā zodiaka zīmē dzimušai sievietei 8
Veselam
Slaida auguma noslēpums! 25 pārtikas produkti ar augstu olbaltumvielu un zemu tauku saturu 8
Lasīt citas ziņas

Tomēr tas nenozīmē, ka jums jāizslēdz cukurs no uztura, patēriņš jāsamazina. Dzeriet vairāk ūdens, nevis enerģijas dzērienus, gāzētos dzērienus vai citus dzērienus ar augstu cukura saturu, kā arī izmantojiet dabiskos saldinātājus, piemēram, stēviju!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.