Foto: Unsplash.com

Saldumi un saldie dzērieni 39

Pārmērīga cukura lietošana var būt cēlonis procesam, ko sauc par glikāciju. Kad jūs patērējat vairāk cukura, nekā jūsu šūnas spēj pārstrādāt, rodas bioķīmiska reakcija starp cukuru un olbaltumvielām. Šī kombinācija rada progresīvus glikācijas galaproduktus (AGE). AGE piesaistās kolagēna un elastīna šķiedrām, tie salīp, un āda noveco.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
Lasīt citas ziņas

Tomēr tas nenozīmē, ka jums jāizslēdz cukurs no uztura, patēriņš jāsamazina. Dzeriet vairāk ūdens, nevis enerģijas dzērienus, gāzētos dzērienus vai citus dzērienus ar augstu cukura saturu, kā arī izmantojiet dabiskos saldinātājus, piemēram, stēviju!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.