Nopirki skābus mandarīnus? 2 vienkāršas metodes, kā tos pāris minūšu laikā padarīt saldus 0
Kad ziemas sezonā mājās ienāk mandarīnu smarža, šķiet, ka svētki ir jau tepat aiz stūra. Reizēm gadās, ka nopirktie mandarīni izrādās skābi, taču ir divas pavisam vienkāršas metode, kā skābus mandarīnu padarīt saldus.
Pirmais paņēmiens, kuru vari izmantot, ir ūdens temperatūras maiņas metode.
Vispirms paņem divas dziļas bļodas. Vienu no tām piepildi to ar siltu ūdeni, taču ne verdošu, aptuveni 40 grādu. Savukārt otrā bļodā ielej aukstu ūdeni. Ieliec mandarīnus bļodā, kas piepildīta ar siltu ūdeni, un atstāj tos tur uz desmit minūtēm. Pēc desmit minūtēm mandarīnus pārliec bļodā, kas piepildīta ar aukstu ūdeni, un atstāj tos tur uz piecām minūtēm. Temperatūras maiņas dēļ mandarīna mīkstumā esošā skābe sāks sadalīties, padarot tos saldākus.
Ja nevēlies izmantot ūdens paņēmienu vai vēlies ātrāku risinājumu, mikroviļņu krāsns būs lieliska alternatīva. Paņem mandarīnus un ar nazi veic dažus nelielus iegriezumus mizā vai sadursti mizu ar dakšiņu. Ievieto mandarīnus mikroviļņu krāsnī uz 30 sekundēm. Pēc 30 sekundēm izņem mandarīnus no mikroviļņu krāsns un ļauj tiem nedaudz atdzist. Atceries, ka mandarīnus nedrīkst pārkarsēt.
Abas šīs metodes ir vienkāršas, ātras un efektīvas. Neatkarīgi no tā, vai izvēlies izmantot ūdeni vai mikroviļņu krāsni, mandarīni kļūs saldāki.