Foto: Pearl Photopix/SHUTTERSTOCK

Nolemts, ka pārtikas ražošanā varēs izmantot jaunu šķīdinātāju 0

Valdībā otrdien pieņēma Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus obligātajās nekaitīguma prasībās pārtikai, kuras ražošanā izmanto ekstrahējošus šķīdinātājus, papildinot atļauto šķīdinātāju sarakstu ar jaunu vielu – “2-metiloksolānu”, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvji.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
20 lietas, kuras mūža nogalē nožēlo visi 9
“Novēlēja mums labu nakti. Un nepamodās…” Arhibīskapa Vanaga dēls Gatis pāragri aizsaukts mūžībā
Septiņi paradumi, kurus jāpārtrauc pirms 50 gadu sasniegšanas, citādi tas var beigties bēdīgi 24
Lasīt citas ziņas

Grozījumos noteikts, ka “2-metiloksolānu” drīkst izmantot kā ekstrakcijas šķīdinātāju tauku, eļļas vai kakao sviesta ražošanā vai frakcionēšanā, attaukotu olbaltumvielu produktu un attaukotu miltu sagatavošanā, kā arī attaukotu graudu dīglīšu un aromatizētāju sagatavošanā no dabīgām aromātvielām.

Tāpat noteikts vielas maksimāli pieļaujamais atlieku daudzums pārtikā un tīrības kritēriji.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai Eiropas Savienībā pārtikas ražošanā “2-metiloksolānu” varētu izmantot, Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestāde ir novērtējusi šīs vielas nekaitīgumu un secinājusi, ka ekstrakcijas šķīdinātājs ir drošs, ja to lieto paredzētajā veidā, ievērojot noteikto atlieku līmeni.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.