No vistas frikasē ar pankūkām līdz saldajam 0
SIA “Ogres Prestižs” veikals “Top” un restorāns “Ogres Prestižs” darbojas jau septīto gadu. – Aukstajā gadalaikā cilvēki biežāk izvēlas sātīgus ēdienus – pelēkos zirņus, krāsnī ceptus kartupeļus un gaļu, piemēram, karbonādi ar kauliņu, sutinātus kāpostus, kāpostu zupu.
Bet gardēži izvēlas jūras velšu zupu ar garnelēm, mīdijām un grilētu lasi vai foreli, – stāsta SIA “Ogres Prestižs” ražošanas daļas vadītāja Ruta Sprukste. Restorāna ēdienu klāstā ir plašs uzkodu, salātu, zupu, pamatēdienu, tostarp vistas un zivju ēdienu, kā arī desertu klāsts visām gaumēm. Īpaši garda pavārei Valentīnai Dubrovai izdodas cepta melnā saida, arī grilēti dārzeņi, ar ķiplokiem un biezpienu pildīti baklažāni, sīpolu sitenis un rullīši no liellopu gaļas. Piedāvājumā arī dažādas pikantas mērcītes, bet pie kafijas var baudīt “Ogres Prestiža” kulinārijā ceptas smalkmaizītes, pīrādziņus un kūkas. Par tām gādā konditore Marika Bērziņa. 2011. gadā izstādē ”Riga Food” konditorejas uzņēmumu konkursā SIA “Ogres Prestižs” ieguva 1. vietu un titulu “Gada konditorejas uzņēmums”.
Vistas frikasē ar pankūkām
(augšējā attēlā)
Sastāvdaļas. Vistas fileja, šampinjoni, burkāni, puravi. Mīklai: olas, piens, milti.
Kā gatavot? Vistas fileju sagriež gabaliņos un pannā apcep. Pievieno viegli novārīta burkāna ripiņas, sagrieztus svaigus šampinjonus, puravus, visu apcep. Pielej saldo krējumu, mazliet Vorčesteras mērci, pieber piparus, sāli. Pilda plānajās pankūkās.
Pildīta cūkgaļas kotlete ar ceptām bietēm un kaperu mērci
Sastāvdaļas. Bietes, sīpoli, ķiploki, kartupeļu ciete vai milti, malta cūkgaļa, marinēti kaperi, sviests, sarkanvīns, garšvielas, sāls.
Kā gatavot? Sakapātus sīpolus un ķiplokus uz pannas apcep, pievieno iepriekš novārītas, vidēji lielos gabalos sagrieztas bietes. Pārlej ar sarkanvīnu, pievieno rozmarīnu. Vāra aptuveni piecas minūtes. Viegli iebiezina ar ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti. No labi samīcītas maltas cūkgaļas, kam pievienots sakapāts ķiploks, sāls un garšvielas, veido kotletes. Katrai kotletei vidū liek sviesta piciņu. Pannā izkausētā sviestā izkarsē miltus, pielej gaļas buljonu, ļauj sabiezēt. Pievieno marinētus kaperus, brīdi karsē. Šķīvī liek ceptās bietes, virsū kotleti, pārlej ar kaperu mērci.
Sāļā strūdele ar žāvētu vistu un dārzeņiem
Sastāvdaļas. Mīklai: 300 g miltu, 250 g margarīna vai sviesta, 250 g skābā krējuma, sāls. Pildījumam: žāvēta vista, saldēti brokoļi, zaļās pākšu pupiņas, svaigi tomāti, rīvēts siers, majonēze. Spinātu mērcei: saldais krējums, spināti.
Kā gatavot? Izkausētas taukvielas ielej skābajā krējumā, samaisa. Pieber izsijātus miltus, labi samīca. Uz divām stundām ievieto ledusskapī. Mīklu izrullē vidēji biezu. Uz vienas trešdaļas virsū liek pildījumu: sakapātu vistas gaļu, svaigus daiviņās sadalītus brokoļus, zaļās pākšu pupiņas, tomātus. Pārkaisa rīvētu sieru, uzziež majonēzi un satin. Apsmērē ar sakultu olu. Cep cepeškrāsnī 180 grādos aptuveni 40 min. Mērcei uzkarsē saldo krējumu, pievieno sakapātus spinātus, garšvielas, timiānu, sāli. Iebiezina ar miltiem vai kartupeļu cieti.
Kūka mājas gaumē
Sastāvdaļas. Mīklai: 300 g miltu, 250 g margarīnu vai sviestu, 250 g skābā krējuma, sāls. Krēmam: 0,5 l piena, 70 g miltu, 6 olas, 70 g sviesta, 200 g iebiezinātā piena, vanilīns.
Kā gatavot? Mīklu gatavo tāpat kā strūdelei. Sadala trīs vai četrās daļās, plāni izrullē. Katru kārtu cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 7 min. Izņem no cepeškrāsns, ļauj atdzist. Katliņā uzvāra pienu, pieber vanilīnu. Sakuļ miltus, olas, sviestu un lej klāt pienam. Kad mērce uzvārījusies un sāk biezēt, pievieno iebiezināto pienu; ļauj atdzist, tad smērē starp kūkas kārtiņām.