Foto-Valdis Semjonovs

Pašcepta maize. Tas ir vienkāršāk nekā izklausās! 1

SASTĀVDAĻAS 800 g kviešu miltu, 2 paciņas sausā rauga, 1 ēd. k. sāls, 2 tējk. cukura, 3 ēd. k. kaltētu zaļumu (dilles, pētersīļi u. c.), 1 liels tomāts, 1 liels sīpols.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana. Lielā bļodā iesijā miltus, pievieno raugu, sāli, cukuru un kaltētos zaļumus. Pielej siltu ūdeni un kārtīgi izmaisa. Mīklai jābūt staipīgai. Ja tā būs par šķidru, maize kārtīgi neuzpūtīsies. Mīklu liek ietaukotā, apmēram 30 x 45 cm lielā, dziļā cepešpannā un atstāj siltā vietā uzrūgt apmēram 20 līdz 30 min. Nelielos gabaliņos sagriež tomātu un sīpolu, pārkaisa pāri maizei. Ja vēlas, pievieno arī olīvas. Kad mīkla pakāpusies līdz pannas malām, liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram uz 20 min, līdz tā kļuvusi zeltaini brūna. Gatavu maizi pārsmērē ar eļļu, lai tā neapkalst. Pārsedz ar dvieli un ļauj atdzist.

Recepti piedāvā kafejnīcas “Lāsīte” pavārs Artūrs Vīksna.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.