Ābolkūka ar citrona garšu 1
Sastāvdaļas:
• 5 āboli
• 2 citroni
• pūdercukurs
Mīklai:
• 125 g sviesta
• 2 glāzes miltu
• 1 glāze cukura
• 1–2 olas
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• vanilīns
Pagatavošana:
Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un mīklu uz 40 minūtēm ieliek ledusskapī. Tad mīklu izņem, sadala divās daļās un plāni izrullē.
Pirmo mīklas kārtu liek uz plāts. Uz tās kārto lielās šķēlēs sagrieztos ābolus, kas pirms tam katra apmērcēta no viena citrona izspiestajā sulā. Āboliem pārliek otru mīklas kārtu. Liek cepeškrāsnī un cep kādas 40 minūtes.
Tikmēr no otra citrona sulas un pūdercukura pagatavo šķidra krējuma konsistences glazūru. Pārlej kūkai un vēl mazliet patur krāsnī.